Δικηγόροι Ολυμπιακού: «Ήταν προβοκάτσια. Αφαίρεση βαθμών μόνο από τους ομίλους του Κυπέλλου»

Προβοκάτσια χαρακτήρισαν τα όσα έγιναν στην Πάτρα και το παιχνίδι με την Παναχαΐκή οι δικηγόροι του Ολυμπιακού στην απολογία τους στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης. Οι ερυθρόλευκοι υποστήριξαν ότι η έκθεση της αστυνομίας πρέπει να ληφθεί υπόψη ως συμπληρωματική, καταλήγοντας ότι εάν τελικά τεθεί θέμα αφαίρεσης βαθμών αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί από τη βαθμολογία του ομίλου του Κυπέλλου.

«Την έκθεση της αστυνομίας δεν έχετε δικαίωμα βάσει ΚΑΠ να τη λάβετε υπόψιν σας. Μόνο συμπληρωματικά στις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν σας», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και πρόσθεσαν:

«Η έκθεση της αστυνομίας είναι σημαντική, αλλά κανονιστικά δεν αναφέρεται πουθενά, ώστε να μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν. Επίσης είναι ημιτελής. Σήμερα από αυτή τη δίκη μπορεί να εξαρτηθεί το πρωτάθλημα, θέλουμε την ανοχή σας για να πούμε κάποια πράγματα. Αυτά τα δύο έγγραφα, δηλαδή το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή δεν γράφουν τίποτα».

Σχετικά με τον τραυματισμό οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού ζήτησαν ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η αναφορά για τραυματισμό καθώς εκείνος δεν έχει αντιληπτός από τον ίδιο τον παρατηρητή αλλά του γνωστοποιήθηκε από τρίτους.

«Η παρατήρηση πρέπει να μην αναγνωστεί ως εκ παραδρομής, μη ληφθείσα στην έκθεση. Πού τραυματίστηκε αυτός ο φίλαθλος, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η αναφορά δεν έχει καμία σχέση με επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες. Δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη σας. Δεν το παρατήρησε ο ίδιος, επομένως πώς το έγραψε ο παρατηρητής; Αυτός ο άνθρωπος είπε ότι πήγε στο αμάξι του να πάρει ντεπόν. Στα 500 μέτρα από το γήπεδο. Είδε αίμα και επέστρεψε στο γήπεδο για να νιώσει ασφαλής», υποστήριξε.

Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή τους οι δικηγόροι του Ολυμπιακού κατέθεσαν στοιχεία υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο πρόκειται για προβοκάτσια… Τόνισαν ότι υπήρχε φίλαθλος στο σημείο που έγιναν τα επεισόδια του οποίου του κινητό είχε ήχο κλήση τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

«Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Εβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός».

Ακόμα πρόσθεσαν ότι έχουν στα χέρια τους ένορκες καταθέσεις για τον συγκεκριμένο φίλαθλο, στις οποίες αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έπαιζε ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην κερκίδα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, το συγκεκριμένο περιστατικό γνωστοποιήθηκε από την Παναχαϊκή. «Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», πρόσθεσε η κα. Σουλούκου.

Τέλος, η κα.Σουλούκου επικαλούμενη το άρθρο 3 του ΚΑΠ υποστήριξε εάν τεθεί ζήτημα αφαίρεσης βαθμών τότε αυτή θα πρέπει να γίνει από τη βαθμολογία του ομίλου του Κυπέλλου.

«Οι διοργανώσεις χωρίζονται στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κύπελλα. 1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League). Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας», τόνισε και κατέληξε…

«Ο Ολυμπιακός και η Παναχαϊκή συμμετέχουν μαζί στο πρωτάθλημα του Κυπέλλου. Απαξιώνεται η διοργάνωση, αν δεν υπάρξει τιμωρία για την ίδια διοργάνωση, αλλά για κάποια άλλη», επισήμανε.

Δόθηκε προθεσμία σε όλες τις πλευρές για να δοθούν υπομνήματα κατόπιν απόφασης του προεδρείου, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε για το πότε πρέπει να περιμένουμε την απόφαση.

 

Καταχώρηση Βασίλης Κρέτσης


 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here