Σπάει σύντομα η «βαρετοκαιρία» σε ολόκληρη την Ευρώπη και όλα δείχνουν πως έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα…
Ο Νοέμβριος εξακολουθεί να κυλά με απροσδόκητα υψηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά -κυρίως- για τις χώρες της Σκανδιναβίας και όλα δείχνουν ότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αυτό το βαρετό σκηνικό του καιρού θα αλλάξει. Και θα αλλάξει προς το πιο… φυσιολογικό, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει αισθητή πτώση στη Βόρεια Ευρώπη και πλέον θα ξεκινήσει και η περίοδος της καθόδου ψυχρών μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, υπάρχει τάση για την πρώτη ουσιαστική ψυχρή εισβολή που θα καταφέρει να φτάσει και στην Ελλάδα. Φυσικά, ακόμα οι μέρες είναι πολλές, καθώς αυτή η τάση εμφανίζεται από τις 15 Νοέμβρη και μετά, αλλά καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο στον ορίζοντα, αξίζει να τονιστεί.
Η θερμοκρασία, ουσιαστικά και σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 8-10 βαθμών, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η αλλαγή στον καιρό θα φέρει και τα πρώτα χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
Δείτε στη γκάλερι τους χάρτες με την τάση για την αλλαγή των θερμοκρασιών και την ουσιαστική εμφάνιση της πρώτης ψυχρής εισβολής από τις 15 Νοεμβρίου.
Καταχώρηση Γ.Γ
Ειδήσεις Σήμερα:
- Έκτακτη σύσκεψη Μουτζούρη για τη μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη σε Λέσβο και Σάμο – «Όχι» από τους φορείς του Βορείου Αιγαίου
- Δήλωση της Δημάρχου Λήμνου για τη φωτιά: «Θέλουμε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια – Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε». Ελεύθερος ο Β. Αρχοντίδης
- Νέα θέση εργασίας στην Μύρινα: Βοηθητικό προσωπικό κουζινας
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




