ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Το μοντέλο πρόβλεψης καιρού Αμερικάνικων προδιαγραφών CFS δίνει τις πρώτες εικόνες για τον καιρό το φετινό Πάσχα, τόσο μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα άστατο καιρό με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τα βουνά σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, γεγονός πολύ θετικό για τα χιονοδρομικά κέντρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιο θα επιλέξουν να κάνουν εκεί Πάσχα.

Φαίνεται το χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα να μένει ως τουλάχιστον και το Πάσχα αν επαληθευτούν φυσικά τα προγνωστικά στοιχεία του CFS μοντέλου. Γενικότερα θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, να κατεβαίνουν ασυνήθιστα χαμηλά για Απρίλιο μήνα, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

http://kranosgr.blogspot.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά τα ημερομήνια έχουμε και το «Αμερικάνικων προδιαγραφών CFS»… Τέτοια άρθρα μόνο για να δημιουργούν εντυπώσεις είναι.

  2. Η συνέχεια του άρθρου:

    Επισημαίνουμε ωστόσο πως είναι ένα υποθετικό σενάριο και ενδέχεται να έχουμε και αντίθετες καιρικές συνθήκες με αυτές που περιγράφονται. Μπορεί γενικότερα και άλλες χρονιές να χαρακτηρίσαμε το Πάσχα ως το ψυχρότερο, τώρα όμως έχουμε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία είναι τόσο ο Χειμώνας που περάσαμε και ήταν ο ψυχρότερος των τελευταίων δεκαετιών κυρίως τον Γενάρη, ενώ και ο Μάρτιος που διανύουμε είναι ο πιο βροχερός και ψυχρός των τελευταίων τουλάχιστον 5 ετών.

    Η παρούσα πρόβλεψη δεν είναι πρόγνωση και δεν είναι σίγουρη ώστε να την λάβετε υπόψη σας για προγραμματισμό εργασιών ή ταξιδιών. Μέρα με τη μέρα τα στοιχεία ανανεώνονται και θα ενημερώνεστε μέσα από το Greek-Weather.Org για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και το Πάσχα, η οποία παρουσιάζει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

    CFS: Chronic Fatigue Syndrome! Άλλα λόγια……

    http://www.accuweather.com/en/gr/aghios-efstratios/2282782/april-weather/2282782?monyr=4/1/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here