ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Πού κρύβεται το καρότο και πού το… μαστίγιο

Με αναπάντεχα θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα προσήλθαν οι θεσμοί στη συνεδρίση του Eurogroup δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας, για την έκβαση της συνεδρίασης.

Αν και ο Σόϊμπλε, μας είχε συνηθίσει στις σκληρές δηλώσεις, επαναφέροντας σε κάθε ευκαιρία ως φόβητρο το σχέδιο του περί grexit, ξαφνικά έκανε θεαματική υπαναχώρηση λέγοντας ότι ο ίδιος…ποτέ δεν πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας απο το Ευρώ

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο έτερος σκληρός του eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ που εξεφρασε αισιοδοξία για την έκβαση της συνεδρίασης, δηλώνοντας πως, πρωταρχικός στόχος είναι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για να κλείσει η αξιολόγηση.

Στη συνέχεια ο Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogrou, εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα θα γίνει μια πολύ ουσιαστική συνεδρίαση που θα οδηγήσει στην επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα και στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης
Δεν τίθεται θέμα GREXIT, είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες στα δημοσιονομικά, είπε ο κ Μοσκοβισί. Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το πλοίο η επιστροφή των θεσμών θα γίνει μαζί με το ΔΝΤ είπε ακόμη ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Όλες αυτές οι δηλώσεις καταδεικνύουν πως οι δανειστές θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση, δεδομένου ότι έχουν μπροστά τους κρίσιμες εκλογές στις χώρες τους και θέλουν να πάνε σε αυτές έχοντας κλείσει το ελληνικό ζήτημα και μάλιστα επιτυχώς. Αλλωστε, οι πιέσεις που άσκησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, έφεραν εκεί ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή στο να την αναγκάσουν να δεχθεί τα 3,5 δισ.πρόσθετα μέτρα, με «σημαία» την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Εξάλλου,η  «υποχρέωση» της Ελλάδας να ικανοποιήσει το ΔΝΤ με ένα σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε το Ταμείο να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα «σκιαγραφήθηκε» στο έκτακτο μίνι Εurogroup που προηγήθηκε του κανονικού στις Βρυξέλλες. Το θέμα του χρέους έμεινε εκτός αυτής της συνάντησης ως «καρότο» για μετά την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα – αν και όποτε αποφασιστεί- και  ενόψει της συνάντησης Λαγκάρντ και Μέρκελ την Τετάρτη.

 

crashonline

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.