“Εδώ και μέρες έκανα μια καταμέτρηση των κλειστών μαγαζιών της κεντρικής αγοράς μας, από το φανάρι στο λιμάνι μέχρι την γέφυρα του Α.΄ Δημοτικού, και είναι δυστυχώς 22! Σε αυτά αν προστεθούν άλλα 4, τα οποία έχουν ανακοινώσει ότι κλείνουν, καθώς και το μπερδεμένο νομικά «Κρύσταλλο», γίνονται 27! Ακόμη μέσα στο 2013, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πλήρεις συγχωνεύσεις των τραπεζών, θα «κλείσουν» άλλα 4 τραπεζικά καταστήματα.
Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της αγοράς μας και να «βάλουν αρκετό νερό στο κρασί» τους μειώνοντας δραστικά τα ενοίκια, τα οποία λόγω της (πλαστής) οικονομικής ευμάρειας είχαν «ξεφύγει».
Γιατί, καλώς ή κακώς, το ενοίκιο είναι ένας από τους βασικούς μηνιάτικους βραχνάδες κάθε επιχείρησης!”
Θα συμφωνήσουμε με την άποψη του φίλου αναγνώστη μας. Δυστυχώς η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά για όλους μας και φυσικά η αγορά έχει «στεγνώσει». Ήδη πολλές επιχειρήσεις στη Λήμνο και ειδικά στην αγορά της Μύρινας, έχουν προβεί σε απολύσεις, προσπαθώντας «εκ των έσω» να μπαλώσουν την κατάσταση. Τα ενοίκια όμως δεν πήραν την ανάλογη και αναμενόμενη κατιούσα πορεία, με αποτέλεσμα, στην αρχή οι επιχειρήσεις να μεταφέρονται περιφερειακά σε χώρους με χαμηλότερο ενοίκιο και στη συνέχεια ακόμα και να κλείνουν! Δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο, να έχεις ένα κλειστό ακίνητο με τη δικαιολογία ότι χάνεται η εμπορική του αξία, ή να κάνεις μια δραστική μείωση του 40% -50% και να συνεχίσεις να έχεις έστω κ αυτό το εισόδημα… ο χρόνος θα δείξει….
Υ.Γ. Θα θέλαμε να προσθέσουμε στα παραπάνω, ότι δεν είναι μόνο τα ενοίκια των καταστημάτων, τα οποία πρέπει να να αναμορφωθούν. Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτωβρίου και ακόμα στους δρόμους υπάρχουν ενοικιαστήρια σπιτιών. Άλλες εποχές, τέτοιες μέρες, έψαχνες με δυσκολία να βρείς ένα σπίτι να νοικιάσεις. Τώρα και με ολοκληρωμένες τις μεταθέσεις των στρατιωτικών αλλά και την εγκατάσταση των νέων φοιτητών, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Αρκετά σπίτια παραμένουν αδιάθετα. Ας σημειώσουμε πως οι εγγραφές των φοιτητών στο πρώτο έτος απείχαν πολύ από τις αναμενόμενες. Όλα αυτά κάνουν κάτι από παραπάνω επιτακτική την ανάγκη για ορθολογικότερες απαιτήσεις των ιδιοκτητών. Όπως λένε εξάλλου οι σύγχρονοι οικονομολόγοι, η αγορά, αργά ή γρήγορα, θα ισορροπήσει στις νέες συντεταγμένες που καθορίζουν οι συνθήκες της εποχής. Όοσ ταχύτερα το αντιληφθούν κάποιοι τόσο το καλύτερο για όλους.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



