ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαβαν “προσωρινά” τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Αγίου Ευστρατίου(φωτο)

αγιος ευστρατιοσ λιμανι

Επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο πραγματοποίησαν στις 11 Οκτωβρίου 2016 ο Έπαρχος Λήμνου Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου Αφροδίτη Κουρογένη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λήμνου Στέλιος Καραγιαννάκης και ο υπάλληλος του ιδίου Τμήματος Γουδέλλης Ιπποκράτης καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Λήμνου ως μέλη της επιτροπής παραλαβής των έργων που πραγματοποιούνται στο νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Συγκεκριμένα  παρελήφθησαν  τα παρακάτω έργα: 

  1. ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (προσωρινή παραλαβή)

ΠΡΟΫΠ. 19.000.000,00€,Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» (2012 ΕΠ 08880043)

ΣΥΜΒΑΣΗ: 13.698.855,22 ευρώ, ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του λιμένα Αγ. Ευστρατίου ώστε να αντιμετωπισθούν οι υπάρχουσες δυσλειτουργίες, να βελτιωθούν οι συνθήκες ελλιμενισμού και να εξασφαλισθεί η δυνατότητα προσέγγισης των ΕΓ-ΟΓ καθόλη τη διάρκεια του έτους καθώς και η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του λιμένα. Με την υλοποίηση των έργων ο λιμένας είναι σε θέση να εξυπηρετήσει με ασφάλεια την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα.

αγιος ευστρατιος

Οι νέες, λιμενικές εγκαταστάσεις στον Αγ. Ευστράτιο μπορούν να διαχωριστούν στα παρακάτω πέντε επιμέρους τμήματα:

  • Προσήνεμος μώλος 325μ. με εσωτερικό κρηπίδωμα 175m.
  • Παραλιακό κρηπίδωμα 105,25m.
  • Χερσαία ζώνη 7.500 m2 περίπου.
  • Μώλος προστασίας αλιευτικού καταφυγίου 84,85m.
  • Πίλαρ εξυπηρέτησης σκαφών
  • Πλωτή προβλήτα υδροπλάνων 20m.
  1. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΜΥΛΟΙ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (οριστική παραλαβή )

ΠΡΟΫΠ. 129.000€, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου(2011ΕΠ08880014)

Σύμβαση: 124.369,78€, ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Γ. ΧΑΛΑΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.

Το έργο αφορά μόνο σε εργασίες που ήταν  απαραίτητες για την αποκατάσταση του Ανενεργού Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), του Δήμου Αγ. Ευστρατίου, θέση Μύλοι.

Η έκταση της ρυπασμένης επιφάνειας ήταν 4,5 στρέμματα περίπου.

%ce%b2

                                                Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.