Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων. Περίπου 100 φοιτητές πλέον αναμένεται να καταφθάσουν στο νησί μας για να εγγραφούν στο πρώτο έτος του τμήματος του πανεπιστημίου Αιγαίου. Ήδη στους δρόμους της Μύρινας βλέπουμε κάθε μέρα νέα παιδιά να ψάχνουν για ένα κατάλυμμα. Παρά την πρόσκληση από τον Δήμο να αναλάβει κάποιος την φοιτητική εστία, κανένας από τους επιχειρηματίες της περιοχής δεν ενδιαφέρθηκε. Ελπίζουμε να ανακινηθεί το θέμα και να γίνει νέος διαγωνισμός (και γιατί όχι, να δώσει και άλλα κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων) γιατί με το να μην έχουμε εστία δεν δημιουργούμε και τις καλύτερες εντυπώσεις στους νεοφερμένους φοιτητές. Αρκεί να τονίσουμε πως σε άλλες πόλεις της περιφέρειας υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναλάβει την σίτηση και την στέγαση των φοιτητών. Αν σκεφτούμε μάλιστα, πόσοι επιβουλεύονται την ύπαρξη ενός πανεπιστημιακού τμήματος στο νησί μας, η ύπαρξη εστίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιους καιρούς.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Νέα λογοτεχνική διάκριση για τον Λημνιό ποιητή Κωνσταντίνο Μπακλατζή – Τρίτο βραβείο στον 26ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
- Από τη Λήμνο στην κορυφή της Αυστραλίας – Η ιστορική κατάκτηση της Ελλάς Μελβούρνης με πρώτο πρόεδρο έναν Λημνιό!
- Ανεκτέλεστα δρομολόγια του AQUA BLUE εώς και 15 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




