ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργία στη Κοινωφελή Εργασία – Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι στη Μυτιλήνη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Το ότι είμαστε απλήρωτοι για τους μήνες του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, δεν οφείλονται ,γενικά και αόριστα, στο που βρίσκεται ο φάκελος με τις υπογραφές μας. Την ευθύνη έχουν η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ηλιαχτίδα (εργοδότης), ο δήμος (συμπράττων φορέας) ,ο ΟΑΕΔ, το κράτος, η ευρωπαϊκή ένωση, και όσοι υποστηρίζουν την εργασία-λάστιχο. Όλοι αυτοί γνώριζαν από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε βάρος μας. Παρόλ’ αυτά συνέχισαν να μιλάνε για ”ευπρεπισμό του νησιού” ενώ αρκετοί από μας δουλεύουμε χωρίς γάντια και με λιωμένα εργαλεία. Όσο για το αν ξέραμε τι υπογράφαμε στη σύμβαση είναι δικό μας θέμα. Την ανεργία δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Όσοι προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες είναι ακάλυπτοι. Με αφορμή την κινητοποίηση και πορεία από το δημοτικό θέατρο, στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στο δημαρχείο την Πέμπτη(Γενική Απεργία) καθώς και την απεργία μας την Παρασκευή θέλουμε να πούμε δυο πράγματα. Ξέρουμε όταν τελειώσουμε τη δουλειά (οι περισσότερες πεντάμηνες συμβάσεις λήγουν μέσα στο Νοέμβρη) ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εργοδοτικοί και πολιτικοί φορείς της Μυτιλήνης και της Αθήνας ” ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ”. Ξέρουμε επίσης ότι τα λεφτά που δουλέψαμε δεν είναι στα χέρια μας, γιατί με αυτά το κράτος καλύπτει τρύπες που το ίδιο δημιούργησε.
Την Παρασκευή το πρωί στο δήμο (στοά), περίπου εκατόν πενήντα εργαζόμενοι απεργούσαμε περιμένοντας να μάθουμε πότε θα πληρωθούμε. Αφού πέρασαν ώρες, μάθαμε έπειτα από τη συνάντηση της ”συντονιστικής επιτροπής αγώνα” με το δήμαρχο λέσβου και τη διευθύντρια της Ηλιαχτίδας, ότι θα πληρωθούμε μέσα στο Νοέμβρη (2η δόση) και μέσα στο Γενάρη (3η δόση) τα υπόλοιπα χρήματα. Αποτέλεσμα μηδέν δηλαδή, αφού το Νοέμβρη λήγει η σύμβασή μας. Θεωρώντας ότι η ”συντονιστική επιτροπή αγώνα” δεν εκπροσώπησε την επιθυμία, όσων απεργήσαμε, για συνέχιση των κινητοποιήσεων και έχοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης,
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟ (ΣΤΟΑ) ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.

Όσοι δεν απήργησαν επειδή εκβιάζονται ή φοβούνται πως θα χάσουν τα μεροκάματα, να ξέρουν ότι απεργήσαμε αρκετοί και ότι μόνοι μας μπορούμε να εγγυηθούμε τα μεροκάματά μας. Καλούμε επίσης κάθε σωματείο που καταλαβαίνει τα προβλήματα μας να πάρει ξεκάθαρη θέση υποστήριξης μας με τη φυσική του παρουσία. Τα ευχολόγια δε μας χρειάζονται.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑlesvosnews.net

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.