ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι αναγνώστες γράφουν: Το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της Λήμνου καταρρέει…

καστρο Μύρινα

Το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο του νησιού, ο τουριστικός προορισμός με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Μύρινα έχει εγκαταλειφθεί και πλέον κρύβει απειλές για τους επισκέπτες του.

Δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να προστατεύει αποτελεσματικά τον επισκέπτη. Ένα παράδειγμα αποτελεί το σημείο που ανεβαίνεις στην σημαία. Από την κάτω μεριά προσέγγισης πέφτουν πέτρες και έχει απαγορευτεί η άνοδος. Ο τρόπος που προειδοποιούν τον επισκέπτη γι αυτό είναι ένα σχοινί που πάνω του ήταν κρεμασμένο ένα πλαστικοποιημένο χαρτί (!!!) το οποίο προφανέστατα έκοψε και πήρε ο αέρας. Ανεμόεσσα λέγετε το νησί, και όχι άδικα, πως φαντάστηκαν ότι θα έμενε εκεί αυτό το χαρτί;;!

Ο άλλος τρόπος πρόσβασης στη σημαία είναι διασχίζοντας ένα τοιχάκι ύψους 3 μέτρων και πλάτος 70 εκατοστών, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε κάγκελο ούτε σχοινί ούτε τίποτα που να σε προστατεύει από την πτώση.

Άλλο παράδειγμα αποτελεί η Ακρόπολη. Η είσοδος σε αυτήν αποτελεί από μόνη της ρίσκο. Η καμάρα της εισόδου έχει γκρεμιστεί εν μέρει και η ολοκληρωτική της κατάρρευση φαίνεται να έρχεται με την επόμενη βροχή. Κανένα έργο δεν έχει γίνει γι αυτό ,ούτε καν η απομάκρυνση των ήδη πεσμένων λίθων της καμάρας ώστε να ελευθερωθεί η είσοδος.

Κατά την είσοδό σου στο χώρο της ακρόπολης, με δικό σου πάντα ρίσκο, υπάρχει στο έδαφος αριστερά μια ακάλυπτη (!!!) τρύπα-πηγάδι η οποία, τώρα που τα χόρτα θεριεύουν,  γίνετε λιγότερο αντιληπτή με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάποιος επισκέπτης μέσα και κυρίως κάποιο μικρό παιδί που δεν θα την προσέξει. Είναι δυνατόν τόσο καιρό να μην έχει κλείσει με κάποια προστατευτική σχάρα;

 

Το κάστρο μας, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, η οποία προμηνύεται δυσοίωνη. Δεν υπάρχει φύλακας ή κάποιος που να εποπτεύει το χώρο και να μεριμνεί για την προστασία των επισκεπτών, δεν υπάρχει μονοπάτι «περιπάτου», δεν υπάρχουν καλαθάκια για τα σκουπίδια, δεν υπάρχουν προστατευτικά μέτρα και χώροι με αυξημένη επικινδυνότητα είναι ανοιχτοί στο κοινό, όπως η πυριτιδαποθήκη που είναι ένα κτίριο χωρίς καθόλου φωτισμό.

Είναι κρίμα, σύμβολο αιώνων, να αφανιστεί στα χέρια μας επειδή κανένας φορέας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του.

Πού είναι ο Δήμος;

Πού είναι η αρχαιολογία;

Πού είναι η πολιτεία;

Κανένας υπεύθυνος!

Η στάση τους αποτελεί εγκληματική αμέλεια και το τίμημα θα το πληρώσουμε λίαν συντόμως.

Αναγνώστης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.