
Στο LimnosReport από την περασμένη βδομάδα έχουμε εγκαινιάσει μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, αυτή με το IEK μαγειρικής Λήμνου.
Οι σπουδαστές μοιράζονται μαζί σας τις δικές τους συνταγές.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε την δεύτερη μαγειρική πρόταση της φοιτήτριας Αναστασίας Παπαδοπούλου.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι τσαγιού γάλα
1κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
1κουτ.γλυκού αλάτι
Αλεύρι όσο χρειαστεί
½ κιλό φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το αλάτι, τ’ αυγά και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζύμη ούτε πολύ σφιχτή ούτε μαλακή ώστε να ανοίγουμε φύλλα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Παίρνουμε τη φέτα και την κόβουμε σε κομματάκια.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα και τα κόβουμε με τη βοήθεια ενός ποτηριού σε στρόγγυλα κομμάτια και βάζουμε τη γέμιση περίπου ένα μικρό κομμάτι φέτας σε κάθε ζύμη και τα κλείνουμε(το σχήμα γίνεται όπως τα τυροπιτάκια).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό καλά αλατισμένο και ρίχνουμε τη ζύμη μόλις βράσει καλά το νερό, τα βράζουμε για 10΄ το μέγιστο.

Το συνοδεύουμε με λιωμένο βούτυρο ή με κόκκινη σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Καλή σας επιτυχία
Αναστασία Παπαδοπούλου
Φοιτήτρια ΙΕΚ Λήμνου – Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Chef
Ειδήσεις Σήμερα:
- Πρόστιμα έως 5.000€ από τον Οκτώβριο 2027: Τι αλλάζει σε δηλώσεις ελαιολάδου, ΚΑΠ και ελέγχους παραγωγής
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη σε δυτικά, Δωδεκάνησα και Θράκη – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
- Δικάζονται πολίτες και αυτοδιοικητικοί ανάμεσα τους και o Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για τα επεισόδια του 2020
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




