ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ο αληθινός λόγος για το μόνιμο εθνικό μας πένθος»

post-img

Οι μαχαιριές στην ψυχή μας και οι αποφασιστικές γροθιές στο εθνικό μας φρόνημα δεν έχουν τελειωμό. Απανωτές και καθοριστικές. Λες και είναι σκόπιμες. Να σκύψουμε τόσο, που να μην μπορούμε ν’ανασηκωθούμε ποτέ πια.

Μετά το Μάτι με τους 104 νεκρούς και την Μάνδρα με τους 20 νεκρούς, καμία φυσική καταστροφή και καμία εθνική τραγωδία δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εξ αμελείας.

Κι όμως. Ζήσαμε την εξαφάνιση των δασών της Βόρειας Εύβοιας, της Πάρνηθας, της Ρόδου, του Έβρου, τις πλημμύρες του Θεσσαλικού κάμπου.

Θρηνήσαμε τους νεκρούς πιλότους του Καναντέρ στην Κάρυστο, και ράγισε η ψυχή μας με το αγέννητο παιδί του κρητίκαρρου πιλότου, που δεν θα γνωρίσει τον γιο του.

Τον Γενάρη του 23 θρηνήσαμε άλλους δυο λεβέντες ίκαρους, με το phantom που έπεσε στην Ανδραβίδα.

Στα Τέμπη ακριβώς μετά την Καθαρή Δευτέρα, θρηνήσαμε πάλι 57 συνανθρώπους μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία  20χρονους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι επέστρεφαν στις σπουδές τους.

Και τώρα, πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από την ανυπολόγιστη καταστροφή της Θεσσαλίας, (φυσική, παραγωγική, ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και ζώων, ενώ ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά στον Έβρο, που τελικά έσβησε στην θάλασσα και στα σύνορα), άλλη καταστροφή μας βρήκε.

Η τραγωδία της Λιβύης. 3 αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και τα 2  Ελληνόπουλα του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης σκοτώθηκαν, ενώ νοσηλεύονται κι άλλοι της ειδικής ομάδας αποστολών.

Στην κυριολεξία ζούμε τις 10 πληγές του Φαραώ. Ένα ατελείωτο «πάμε κι όπου βγει» είναι η πατρίδα μας.

Οι ηγεσίες περιέργως, δεν έχουν ποτέ καμία ευθύνη, πλην της ανύπαρκτης πολιτικής ευθύνης, (που στην ουσία, πάλι δική μας ευθύνη είναι, να διαλέξουμε τον λιγότερο ανίκανο και καταστροφικό, να μας κυβερνήσει). Ενώ με ευκολία φορτώνουν τα σπασμένα στον ραγισμένο ελληνικό λαό, (τις αποζημιώσεις για την Θεσσαλία μας ανακοινώθηκε ότι θα τις πληρώσει ο δύστυχος ελληνικός λαός).

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι η τραγική ανημπόρια που νιώθουμε κατάστηθα, η εξοντωτική ένεση καθήλωσης του φρονήματός μας.

Ζούμε μία συνεχή τεράστια επίθεση στον εθνικό μας ψυχισμό, μία τραγική ένεση ανημπόριας και μοιρολατρίας.

Στην πραγματικότητα, αυτό που πληρώνουμε, είναι ο ετήσιος κεφαλικός φόρος μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι το κράτος μας έχει αποκεφαλιστεί εδώ και 2-3 δεκαετίες.

Έτσι το λένε στην γεωστρατηγική:

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ.

Επειδή κράτος και κυβέρνηση δεν υφίστανται, γι’αυτό δεν μπόρεσε ο Κωστάκης Καραμανλής να εφαρμόσει τον νόμο του βασικού μετόχου, ότι δηλαδή απαγορεύεται ένας επιχειρηματίας δημοσίων έργων, να είναι ιδιοκτήτης 8 καναλιών και 23 εφημερίδων, διότι αν συμβαίνει αυτό, τότε κυβερνάει ο επιχειρηματίας και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση,

Για τον λόγο αυτόν, οι βουλευτές μας ψήφισαν ένα αδιανόητο κείμενο, που ονομάστηκε μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε κατάργηση της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως δεν έχει συμβεί ποτέ σε κανένα κράτος, κάποιοι μάλιστα εξ αυτών, ομολογώντας ανενδοίαστα ότι το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν, επειδή δεν πρόλαβαν.

Το μνημόνιο, το οποίο εκχώρησε εθνική κυριαρχία, δημοκρατικά δικαιώματα και ένα τεράστιο πορτοφόλι δημόσιας περιουσίας, τουλάχιστον δεκαπλάσιας αξίας από εκείνη του χρέους.

Γι’αυτόν τον λόγο, υπέγραψαν  οι μισοί βουλευτές, την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, παραδίδοντας την υδρογονοβόμβα του ελληνισμού, που αποτελεί το brand name  της Μακεδονίας και των ελληνιστικών ιστορικών χρόνων, (τα οποία αυτονόητα έλκουν μεσοπρόθεσμα και τα εδάφη της Μακεδονίας μας).

Υπεγράφη αυτό το αδιανόητο, που η προηγούμενη γενιά πολιτικών αρχηγών και το σύνολο των πνευματικών ανθρώπων της πατρίδας μας, είχαν απορρίψει μετά βδελυγμίας για τους προφανείς εθνικούς λόγους που ιστόρησα, όπως οι ίδιοι το είχαν πει.

Παρίσταναν ότι δεν καταλαβαίνουν τι αδιανόητο εκχωρούν υπογράφοντας, ενώ οι άλλοι μισοί βουλευτές, προσποιούνταν ότι δήθεν αντιδρούν για να μην δυσαρεστήσουν την εκλογική τους πελατεία. Τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν και αυτοί οι τελευταίοι από τότε ήδη συμφωνήσει και συνυπογράψει….

Για τον ίδιο λόγο, δεν έχει αξιωθεί η ελληνική κυβέρνηση να βάλει τους θερινούς μήνες, σε μόνιμη λειτουργία 2 droneς πάνω από την Αττική, την Δαδιά, την Βόρεια Έυβοια, την Βασιλίτσα, ώστε να εντοπίζουν ακαριαία την πυρκαγιά και να στέλνουν άμεσα πυροσβεστικά αεροπλάνα, εάν αυτή είναι σε δασώδη περιοχή, (κανένα άλλο μέσο δεν έχει νόημα).

Για τον λόγο αυτόν, δεν έχουν αγοράσει επαρκή αριθμό πυροσβεστικών αεροπλάνων, με κόστος δεκάδες φορές μικρότερο από το κόστος που πληρώνουμε λόγω απώλειας εθνικού πλούτου και κατοικιών από τις φωτιές.

Γι’αυτόν τον λόγο, δεν έχουν γεμίσει από πολλά χρόνια, με κάμερες ανίχνευσης κίνησης όλα τα δάση κοσμήματα της Αττικής και της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας, με ελάχιστο κόστος σήμερα, και με δυνατότητα άμεσου εντοπισμού οποιουδήποτε κινείται στο δάσος, παρά την απαγόρευση λόγω καύσωνα.

Για τον ίδιο λόγο, ποτέ δεν μας εξήγησε κανένας γιατί δεν εκτίει ποινή πολυετούς καθείρξεως ο προηγούμενος αρχηγός πυροσβεστικής Ματθαιόπουλος,  για την πυρκαγιά και τους θανάτους στο Μάτι (υπαρχηγός τότε).

Όχι για τις ξεκάθαρες διαχειριστικές του ευθύνες, αλλά για τα αποδεδειγμένα και ομολογημένα κακουργήματά του, να προσπαθήσει να υπονομεύσει και να φαλκιδεύσει την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του Δημητρίου Λιότσιου, με απειλές ακόμα και κατά της ζωής του.

Κανείς δεν μας εξήγησε, γιατί δεν εκτίει ποινή πολυετούς καθείρξεως και ο αρχηγός της πυροσβεστικής Καπέλιος για την κακουργηματική και εσκεμμένη ενέργειά του να μην στείλει πυροσβεστικά αεροπλάνα στην πυρκαγιά των Κυθήρων, πριν μερικά χρόνια, με σκοπό να εκθέσει ως ανίκανο τον τότε υπαρχηγό του (Βασιλειάδη), και να τον απομακρύνει από το σώμα, με συνέπεια την τεράστια καταστροφή στο νησί, ενώ αυτή εύκολα μπορούσε να αποτραπεί….

Για τον ίδιο λόγο, ότι έχουν αποκεφαλιστεί οι ηγεσίες μας, τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας «δεν λειτούργησαν», ενώ εκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν στην «διαφήμιση». Για τον ίδιο λόγο ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν στα καμμένα δάση και φωτοβολταϊκά αναμένουμε να ξεφυτρώσουν στον πλημμυρισμένο κάμπο.

Για τον ίδιο λόγο πλημμυρίζουν τα στρατόπεδά μας, εκρήγνυνται αποθήκες πυρομαχικών, πετούν οι ίκαροί μας με κακοσυντηρημένα ή παμπάλαια μαχητικά και πυροσβεστικά. Και για τον ίδιο λόγο, μας ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκαν σε τροχαίο οι αξιωματικοί μας στην τουρκοκρατούμενη Λιβύη, ενώ υπήρχαν νεκροί, κι εμφανώς δεν πρόκειται για ένα απλό τροχαίο.

Γι’αυτόν τον λόγο τέλος, δεν συλλαμβάνουν τους τούρκους πράκτορες που δρουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι αποδεδειγμένα και ομολογημένα, με τα πρακτικά της τουρκικής βουλής από τον πρωθυπουργό της Μεσούτ Γιλμάζ, μας καίνε κάθε χρόνο, όπως θα έπραττε οποιοδήποτε κράτος με πραγματική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει ασύμμετρη εχθρική απειλή.

Γι’αυτόν τον λόγο αντί των παραπάνω, που θα έπρεπε να γίνουν, μας ψελλίζουν ότι δήθεν φταίει η κλιματική αλλαγή και τα φυσικά φαινόμενα, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν όσα καταλαβαίνει ένας 5χρονος. Ότι 80 εστίες σε μία μέρα σημαίνουν εμπρησμό. Ότι τα φυσικά φαινόμενα απαιτούν σχέδια διαχείρισης πριν αυτά συμβούν, ώστε ν’ανταπεξέλθει ο κρατικός μηχανισμός ακόμα και σε ακραία φαινόμενα. Κι ότι οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν μάτια 14 και διοίκηση. Όχι φωτογραφίες κι επιδείξεις.

Αδέλφια πατριώτες, το εθνικό πένθος είναι μόνιμο. Γι’αυτό ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά να αποκτήσουμε το συντομότερο, όχι άριστη, όχι πολύ καλή. ‘Εστω μέτρια, ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ.

Ειρήνη Μαρούπα ,Δικηγόρος, militaire

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!