ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Tο ΣΥΝΟΜΙΛΩ είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που ασχολείται με διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης αποσκοπώντας στην Πρόληψη, την Διάγνωση, την Θεραπεία και την Αποκατάσταση τους.

  Το Κέντρο βρίσκεται στην περιοχή της Μύρινας-Λήμνου από το 2016, μετά από επιτυχημένη πορεία αρκετών ετών στην περιοχή των Αθηνών ως κέντρο ειδικής αγωγής. Εξυπηρετεί παιδιά και ενήλικες με υπευθυνότητα και εχεμύθεια, και λειτουργεί προς το παρόν ως κέντρο λογοθεραπείας.

   Το συνομιλώ λειτουργεί υπό την ευθύνη της κα Μαρκάκη Μαρία. Η ανάγκη της προσφοράς στον τόπο καταγωγής της σε συνδυασμό με την επιθυμία της αποκέντρωσης ήταν οι αιτίες της μετεγκατάστασης του κέντρου στην Λήμνο.

   Η κα Μαρκάκη είναι λογοθεραπεύτρια – ειδική παιδαγωγός-φωνοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη θεραπεύτρια της μεθόδου R.N.F-PADOVAN. Εργάζεται από το 2004 και η εμπειρία της σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη επιμόρφωσης της, της δίνουν την δυνατότητα της ενημέρωσης σε σχέση με οποιοδήποτε θέμα αφορά το φάσμα της ειδικής αγωγής. Στην έγκυρη ενημέρωση και αντιμετώπιση κάποιου θέματος που άπτεται στην ειδική αγωγή εκτός από την κα Μαρκάκη συμβάλουν συμβουλευτικά και πολλοί  άλλοι πολύτιμοι παλιοί και νέοι συνεργάτες διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτές-ψυχολόγοι-αναπτυξιολόγοι-φυσικοθεραπευτές κ.α, έτσι ώστε η εξέλιξη του κάθε περιστατικού να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά και άμεσα αποτελέσματα.

   Είμαστε στην διάθεση σας, διότι πιστεύουμε ότι στη ζωή προχωράμε μέσα από τη διαφορετικότητά μας. Καθένας μας είναι μοναδικός, ξεχωριστός, ιδιαίτερος.

  Σε μια κοινωνία που στοχεύει στην πρόοδο, κανείς δεν περισσεύει. Αντιθέτως, πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μέλος της να συνεισφέρει με τον τρόπο που επιτρέπουν οι δυνατότητές του, ενώ παράλληλα να του δίνονται οι αναγκαίες ευκαιρίες να εξασκήσει τις υπάρχουσες δεξιότητές του. Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι.

      Στην ιστοσελίδα του κέντρου (www.sinomilo.gr) θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα που αφορούν τον όρο ειδική αγωγή. Παράλληλα μέσω της φιλοξενίας του limnosreport.gr αλλά και κάθε άλλου θεμιτού μέσου επικοινωνίας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις αρθρογραφώντας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here