ΛΗΜΝΟΣ

Ένας ερασιτέχνης της φωτογραφίας από την Λήμνο…

Αρχικά τον γνώρισα μέσα από μια φωτογραφία του, που χρησιμοποιούσε ως screen saver ένας φίλος μου. Επρόκειτο για μια πολύ ιδιαίτερη φωτογραφία της Μύρινας, η οποία ενώ απεικόνιζε μια από τις περισσότερο γνωστές απόψεις της πόλης μας, εν τούτοις έμοιαζε τόσο διαφορετική. Τροφοδοτώντας την περιέργειά μου, ζήτησα από τον φίλο μου να μου δείξει και άλλες τέτοιες φωτογραφίες. Δεν χρειάστηκε παρά να με παραπέμψει στην σελίδα του στο facebook. Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη. Ανακάλυψα μια σειρά από φωτογραφίες των περισσοτέρων αξιοθέατων της Λήμνου, οι οποίες όμως ταυτόχρονα ήταν και τόσο διαφορετικές. Είδα το Κάστρο, τον Άη Νικόλα ή την Κακαβιώτισσα τόσο διαφορετικά που αν δεν ήμουν υποψιασμένος, αμφιβάλλω αν θα τα αναγνώριζα. Όπως καταλαβαίνεται δεν είχα άλλο από το να αναζητήσω τον φωτογράφο που ευθυνόταν γι αυτές τις δημιουργίες με σκοπό να του μιλήσω για δουλειά.

Τότε με περίμενε μια δεύτερη έκπληξη. Αντί να συναντήσω έναν καταξιωμένο φωτογράφο, είδα ένα νέο παιδί, έναν ερασιτέχνη της φωτογραφίας, με την αρχική έννοια της λέξης, έναν «εραστή της τέχνης».

Ο Αθανάσιος Πάνος, κατά κόσμο Θάνος, γεννήθηκε στην Μύρινα το 1974. Αποφοίτησε από το επαγγελματικό λύκειο Μύρινας το 1992 και στην συνέχεια κατατάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό ως Εθελοντής Μακράς Θητείας. Το επάγγελμά του, του έδωσε την δυνατότητα να ταξιδέψει από μικρή ηλικία στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου και να γνωρίσει πολιτισμούς που του διαμόρφωσαν έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης.

Η γνωριμία του με την τέχνη της φωτογραφίας χάνεται στα παιδικά του χρόνια, όμως μόλις πριν τέσσερα χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί πιο συστηματικά και όπως μου εκμυστηρεύτηκε μέρα με την μέρα την ερωτεύεται περισσότερο. Μελετάει αρκετά πριν βγάλει μια φωτογραφία του και δεν φείδεται καθόλου κόπου ακόμα και αν πρέπει να ξοδέψει ώρες μόνος του σε μια βουνοκορφή περιμένοντας για τον επόμενο κεραυνό που θα φωτίσει μια φωτογραφία του, ή αν πρέπει να περιμένει για το πότε θα κοπάσει ο αέρας που δεν αφήνει τον τρίποδά του σε ησυχία. Ποτέ δεν το είχε σκεφτεί αλλά τελευταία πυκνώνουν οι φωνές των φίλων του που τον προτρέπουν να κάνει κάτι παραπάνω και όχι απλώς να τις μοιράζει στο facebook.

Μακάρι να δούμε και μια έκθεσή του. Καλή συνέχεια, Θάνο.

Τελικό αυτός ο τόπος δεν σταματάει να μας εκπλήττει. Τελικά υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που αξίζουν λίγο περισσότερο από τον χρόνο μας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.