
Απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι 200 μόνιμοι κάτοικοι του Αη Στράτη, του μικρού νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου που βρίσκεται δίπλα στη Λήμνο με την επιβολή των capital controls.
Οπως γράφει και το limnosnea.gr στο νησί δεν υπάρχει ΑΤΜ και οι κάτοικοί για μετρητά, πρέπει να περάσουν απέναντι, στη Λήμνο. Αν και οι κάτοικοι είχαν συνηθίσει να πηγαίνουν στη Λήμνο για αναλήψεις ωστόσο ποτέ δεν είχαν τον περιορισμό στο ποσό. Οπότε από την περασμένη Δευτέρα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο.
Το πλοίο που τους εξυπηρετεί εκτελεί ένα δρομολόγιο ημερησίως από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Από τον Αη Στράτη φεύγει κάθε πρωί στις έξι και φτάνει στη Λήμνο σε δύο με δυόμισι ώρες. Δρομολόγιο επιστροφής έχει το μεσημέρι. Ευτυχώς τουλάχιστον, οι κάτοικοι του Αη Στράτη δεν πληρώνουν εισιτήριο για το ταξίδι τους προς το ΑΤΜ, αφού η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή είναι επιδοτούμενη
http://www.iefimerida.gr/
Ειδήσεις Σήμερα:
- Καιρός: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Αγριεύει ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
- Σ.Α.Ε.Κ. Λήμνου: Η γαστρονομική δημιουργία που κατέκτησε τον διεθνή διαγωνισμό «Comme des Chefs 2026» ταξιδεύει στο βιβλίο «GustOdyssée»
- Νοέμβρης: Τα παραδοσιακά έθιμα, οι λαϊκές δοξασίες και οι συμβολισμοί του τελευταίου μήνα του φθινοπώρου.Τα λακαριά της Λήμνου.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




