Φίλοι Λημνιοί της Αθήνας συγκινήθηκαν από τον σπαρακτικό «Φιλοκτήτη» του Μ.Μαρμαρινού και των άλλων συντελεστών της παράστασης το βράδυ του Σαββάτου στην Επίδαυρο και απευθύνουν έκκληση να παιχτεί και στη Λήμνο, όπου διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου του Σοφοκλή.
Σύμπτωση: το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας, δημιουργία των Αθηναίων αποίκων στο νησί, αναστηλώθηκε και λειτούργησε έπειτα από 2.300 χρόνια, το 2010. Κι άλλη σύμπτωση: Στην πρώτη παράστασή του, στον «Οιδίποδα τύραννο», πρωταγωνιστούσαν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που πρωταγωνιστεί τώρα και στον Φιλοκτήτη, στο ρόλο του Οδυσσέα. Σε μικρή απόσταση από το θέατρο είναι και η περίφημη σπηλιά όπου σύμφωνα με το μύθο είχαν παρατήσει οι Αχαιοί τον πληγωμένο Φιλοκτήτη.
Σίγουρα θα είναι μια μοναδική εμπειρία.
ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία
Ειδήσεις Σήμερα:
- 16 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Μια υπενθύμιση για υγεία, ισορροπία και ευεξία
- Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου: Ζητούνται απαντήσεις για τις καθυστερήσεις των πληρωμών – Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις
- Η Αλβανία «φλέγεται» από τις διαδηλώσεις: Φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Ράμα, μεγάλες καταστροφές και τραυματίες
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




