ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόταση Λημνιάς συμβολαιογράφου στην πρόεδρο των Special Olympics Έναρξη Παραολυμπιακών στην Ηφαιστία!

ηφαιστειαΠρόταση στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, για την πραγματοποίηση στη Λήμνο και συγκεκριμένα στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, της τελετής έναρξης των επόμενων Παραολυμπιακών Αγώνων, απευθύνει η Λημνιά συμβολαιογράφος Αλεξάνδρα Καραβία – Λαμπαδαρίδου.

Με άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η συνταξιούχος συμβολαιογράφος προτείνει στην κ. Δεσποτοπούλου να προγραμματίσει την έναρξη των επόμενων Παραολυμπιακών Αγώνων από το νησί της Λήμνου, το νησί του Ηφαίστου.

Αιτιολογώντας την πρότασή της αυτή, η κ. Καραβία – Λαμπαδαρίδου αναφέρεται στην ιστορία του νησιού, τονίζοντας ότι ο θεός Ήφαιστος είναι ο μόνος θεός με ειδικές δεξιότητες. Αναφερόμενη στην ιστορία, τονίζει: «Ο Δίας, ο στοργικός πατέρας του, τον πέταξε από τον Όλυμπο στη Γη, θυμωμένος από έναν καβγά του με την Ήρα στον οποίο ο Ήφαιστος πήρε το μέρος της μητέρας του.

Μια ολόκληρη μέρα έπεφτε και τέλος προσγειώθηκε στην πανέμορφη Λήμνο, όπου οι Λημνιοί τον περιποιήθηκαν και τον γιάτρεψαν. Έτσι έμεινε μόνον κουτσός. Σε ανταπόδοση, ο Ήφαιστος που ήταν καλλιτέχνης θεός, έμεινε στη Λήμνο, όπου έκανε και το εργαστήρι του. Δίδαξε στους Λημνιούς την τέχνη της μεταλλουργίας».

Γιατί στην Ηφαιστία;
Στη συνέχεια αναφέρεται στην Ηφαιστία, πόλη που έχει το όνομά του, «που σταδιακά τη φέρνει στο φως η ιταλική αρχαιολογική σχολή. Το θέατρό της σε πανέμορφη τοποθεσία έχει αναπαλαιωθεί και μετά 2.300 χρόνια, τον Αύγουστο του 2010, ζωντάνεψε με την παράσταση “Οιδίπους Τύραννος”, με σκηνοθέτη το Σπύρο Ευαγγελάτο και ηθοποιούς τον Κ. Μαρκουλάκη και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο του Οιδίποδα και της Ιοκάστης αντίστοιχα».

Συγκεκριμένα, η κ. Καραβία – Λαμπαδαρίδου υποστηρίζει ότι θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους να γίνει η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το πανέμορφο θέατρο της Ηφαιστίας.

Η πρόταση της κ. Καραβία – Λαμπαδαρίδου βρίσκει πολλούς υποστηρικτές στο νησί, ενώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ν’ αναδειχθεί τόσο το σημαντικό αυτό αρχαίο θέατρο, όσο και η Λήμνος.

Όμως, για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ηφαιστίας προγραμματίζονται ήδη εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο, δίνοντας για ακόμη μια χρονιά «ζωή» στο σημαντικό αυτό μνημείο του νησιού.

 

ΠΗΓΗ: Εmprosnet

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.