ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάρτσα: Off line – Οn live

1aΠόσες νέες  λέξεις βάζει το διαδίκτυο καθημερινά;

Πόσες έννοιες;

Πόσες “σχέσεις“ δημιουργούνται;

Δημιουργούνται;;;

Παρακολουθώ νεαρότερα άτομα από μένα, που θεωρώ τύχη που έζησα το φλερτ πρόσωπο με πρόσωπο, πως αναλώνονται στο να δημιουργήσουν σχέση με κάποιον μέσω facebook  ή twitter ! Άτομα άγνωστα μεταξύ τους να μοιράζονται προσωπικά τους στοιχεία και να επενδύουν  προσδοκίες. Πόσο αλλόκοτο θα μας φαινόταν αυτό πριν χρόνια;

Είναι πλέον καθημερινότητα οι διάλογοι μεταξύ φίλων όπως:

  • «του/της έστειλα μήνυμα στις 10μμ ήταν online, το διάβασε δύο ώρες μετά (γιατί είναι και ρουφιάνικο το διαδίκτυο) και δεν μου απάντησε ακόμη»
  • «εμένα πάλι μου απάντησε και με ρώτησε τι κάνω και στα καπάκια έγινε offline, δεν μπορεί ! με δουλεύει!»
  • «τσέκαρα το προφίλ του και η πρώην του, του έκανε likeσε κάποιες φωτογραφίες του. Κάτι τρέχει πάλι.

Και έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με σχέσεις ανάμεσα σε άτομα που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, που περιμένεις πως και πώς να φανεί συνδεδεμένος ο άλλος. Να θυμηθείς ή να τσεκάρεις από την συνομιλία ποιος μίλησε πρώτος την τελευταία φορά (γιατί υπάρχει και ένας εγωισμός  ακόμη και στο διαδίκτυο), να μην κλείνεις ποτέ το wifiκαι όλη νύχτα ανοιχτό δίπλα σου, μήπως και έρθει ένα μήνυμα.

Και πάνε και έρχονται τα μηνύματα και γίνονται όλο και πιο προσωπικά και δεν νοιάζει και κανέναν, σαν πως γνωριζόμαστε ; και αυτό τραβάει μέρες, βδομάδες, ίσως και μήνες και έρχεται η στιγμή να δώσεις ραντεβού ! έχουν ειπωθεί όλα όσα μπορούν (και δεν μπορούν) με έναν άγνωστο, οπότε αυτό είναι το επόμενο βήμα! 

Από την παρατήρηση μου τρία είναι τα πιθανότερα σενάρια να συμβούν:

1.      Να βρεθούν οι ιντερνετοφλερτάροντες και να ξενερώσουν γιατί κάποιος είχε προσθέσει 5 εκ. στο ύψος του, γιατί η άλλη ρουφούσε κοιλιά σε όλες της, τις φώτο. Γιατί ο «γαμπρός» έχει προφορά που ξενερώνει την «νύφη» και η «νύφη» μιλά σαν να έχει καταπιεί σφυρίχτρα

2.      Να βρεθούν μία ή και περισσότερες φορές (όχι πάνω από πέντε) μόνο για σωματική επαφή. Πρέπει να εξαργυρωθεί τόσος χρόνος στο διαδίκτυο.

3.      Τελευταίο και πιθανότερο. Ένας από τους δύο έμμεσα αρνείται  να εμφανιστεί στο ραντεβού. Γιατί δεν έχει χρόνο. Γιατί είναι μπερδεμένος αυτή την περίοδο (που αυτοί οι μπερδεμένοι τύποι δεν ξεμπερδεύουν ΠΟΤΕ). Γιατί η γάτα έχει ένα αυτί.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Η πρώτη κατηγορία είναι αυτή του ιδανικού. Και όχι απαραίτητα του ιδανικού που ψευδώς πλασάρει κάποιος για τον εαυτό του, αλλά του ιδανικού που θέλει ο άλλος να ισχύει. Και ενώ τον έχεις ‘’πλάσει’’ ψηλό, με θεληματικό πηγούνι και μπρουτάλ φωνή (γιατί και τις φωτογραφίες ο πεινασμένος όπως θέλει τις ονειρεύεται) εμφανίζεται ο άλλος και ξαφνικά …. αποκαθηλώνεται!

Οι ψυχολόγοι λένε ότι το 80%  της επικοινωνίας μας είναι το μη λεκτικό. Δηλαδή η στάση του σώματος, η έκφραση του προσώπου, η ενέργεια που εκπνέεται από τον καθένα μας.

Η δεύτερη κατηγορία είναι η σταθεροί «καληνυχτάκιδες», παλιότερα σύχναζαν στα στέκια τους και εκεί διάλεγαν τα θύματα τους. Τώρα που υπάρχει το ιντερνέτ κάνουν το ίδιο ανέξοδα από τον καναπέ τους. Η κατηγορία είναι γνωστή και πέρα του διαδικτύου οπότε δεν θα αναφερθώ  εκτενώς σε αυτή.

Και η τρίτη κατηγορία είναι αυτή που με προβληματίζει περισσότερο! Αυτή η κατηγορία των μπερδεμένων. Οι οποίοι και αυτοί προϋπήρχαν του διαδικτύου αλλά τους είχες δει από κοντά, τους είχες αγγίξει, σου φύγει η ιδέα, που λέμε !

Τώρα να μιλάς, να μοιράζεσαι, να έχεις φτιάξει τις προσδοκίες σου να είσαι έτοιμος για απογείωση και προσγείωση ταυτόχρονα και τελικά να μην συμβαίνει τίποτα είναι ο χειρότερο. Προτιμάς τις δύο παραπάνω κατηγορίες ασυζήτητα.

Και αρχίζουν τα σενάρια να περνούν όλα μαζί από το μυαλό σου. Μήπως δεν είναι στην πόλη που μου λέει; Μήπως δεν ζει σε αυτή την χώρα; Βρε λες να ναι εξωγήινος;

Να δεις που κάποιο κουσούρι θα χες και ντράπηκε ο άνθρωπος. Τώρα που το ψάχνω στις φώτο σαν να στηρίζεται στο αριστερό πόδι περισσότερο. Κουτσός θα ναι μωρέ ο καημένος.

Και το ένα του χέρι μόνιμα πίσω από κάποιου (συνήθως κάποιας) την πλάτη βρίσκεται, μπορεί να είναι και κουλός.

Βέβαια, ένα είναι το σίγουρο 100% ! Κουλός/ή είναι αυτός που φτιάχνει τα σενάρια που επισκιάζουν και αυτά του Χάρι Πότερ !

Η πραγματικότητα είναι μία και αυτή όχι εικονική. Είναι αδύνατο να αναπτυχθούν φυσιολογικές σχέσεις μέσω διαδικτύου σε μία εποχή που οι σχέσεις είναι δύσκολες έτσι και αλλιώς.

Μια επικοινωνία που στερείται την βλεμματική επαφή, αυτή της αφής, την αύρα δηλαδή το 80% της επικοινωνίας μας κατά τους ειδικούς, είναι δυνατόν να ευδοκιμήσει ξεκινώντας μόλις με το 20% ;

Η΄ θα πεισθούμε σε λίγο πως το cybersexέχει την χάρη του? Όση χάρη είχαν και τα κρυμμένα πορνοπεριοδικά στην τουαλέτα κάθε εφηβικού σπιτιού την δεκαετία του ΄80. Μετά αντικαταστάθηκαν με ροζ τηλέφωνα και βιντεοκασέτες το ΄90 και τα τελευταία χρόνια με το ιντερνέτ. Η πράξη είναι μία (δεν θα την πω καθώς είμαι και καλό κορίτσι), η τεχνολογία είναι που αλλάζει.

Λοιπόν κλείστε τα λαπιτόπια και αφήστε τα κινητά κάτω και βγείτε έξω, αναμιχθείτε με τον κόσμο. Καθίστε να πιείτε καφεδάκι, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟ WIFIτου μαγαζιού και χαρείτε την στιγμή δίχως checkin.

Εάν το άτομο που σας ενδιαφέρει δεν είναι στα άτομα που σας περιβάλλουν και βρίσκεται εικονικά στη ζωή σας, dealitκαι παρακάτω.

Επιλέγουμε Αληθινή Ζωή, με Αληθινές Σχέσεις, με αισθήσεις και συν-αισθήματα.  Και ας βγούμε από το καβούκι μας. Εάν με ευκολία κάνουμε αίτημα φιλίας, τότε μπορούμε να πούμε καλημέρα σε έναν άγνωστο, και εάν αποδεχόμαστε αιτήματα από αγνώστους, άρα μπορούμε να ανταποδώσουμε ένα χαμόγελο στο Μετρό.

Και εάν νομίζεται ότι εκεί έξω είστε απροστάτευτοι και στο διαδίκτυο προστατευμένοι, απατάσθε !

Φιλιά πολλά μέχρι την επόμενη φορά  που θα νοιώσω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου (ευτυχώς σκέφτομαι σπάνια) !!!!

Μαρτσα γιά το LimnosReport

1

«Σιγα μην σπασει το γοβακι…….»

e–mail επικοινωνίας : mtsamasirou@windowslive.com

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.