ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2014 Helmepa, η Λήμνος ξανά δηλώνει συμμετοχή.

HELMEPAΜε μεγάλη χαρά η HELMEPA έλαβε τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

Όπως θα θυμάστε το καλοκαίρι, δύο σχολεία της Λήμνου συμμετήχαν στο Εθελοντικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Δράσης της Παιδικής Helmepa Junior 2012 – 2013,το νηπιαγωγείο και την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά, αλλά και το 3ο Νηπιαγωγείο της Μύρινας.

Τα παιδιά από τον Κοντιά είχαν καθαρίσει την παραλία στο Διαπόρι, ενώ τα παιδιά από τη Μύρινα, την παραλία στα Ρηχά Νερά.

Αν και νωρίς ακόμα, Λιμεναρχεία, εθελοντές δύτες, μέλη της Παιδικής HELMEPA, μαθητές και εκπαιδευτικοί από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε Αθήνα, Βρύτα Εδέσσης, Γούρνες Ηρακλείου, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λήμνο και Λουτράκι οργανώνουν από τώρα καθαρισμούς φυσικών περιοχών από τα σκουπίδια, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον μέσα στο οποίο όλοι ζούμε.

 

Μπορείτε και εσείς εύκολα να λάβετε μέρος σε αυτή την πανευρωπαϊκή εθελοντική πρωτοβουλία οργανώνοντας το δικό σας καθαρισμό σε κάποια κοντινή παραλία, όχθη ποταμού ή λίμνης, τμήμα του βυθού, δάσος, πάρκο ή όπου υπάρχουν σκουπίδια στη γειτονιά σας.

 

Απλώς κινητοποιήστε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους ή συμμαθητές σας, διαλέξτε το μέρος που θέλετε να καθαρίστε και δηλώστε τον καθαρισμό σας συμπληρώνοντας τη φόρμα. Για την υποστήριξη της δράσης σας θα λάβετε σχετικές οδηγίες, πληροφοριακό υλικό και δελτία καταγραφής απορριμμάτων, τα οποία πρέπει να επιστρέψετε συμπληρωμένα στη HELMEPA.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της HELMEPA.

ΠΗΓΗ: econews

Προσαρμογή: LimnosReport

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.