Σχετικά με τις ματαιώσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Καβάλα και Λαύριο με προορισμό τα νησιά του Β. Αιγαίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαϊα Κυρίτση δήλωσε τα εξης:
«Το γεγονός και μόνο ότι η NEL, ματαιώνει τα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια χωρίς εξηγήσεις αποκαλύπτει το μέγεθος της ευθύνης αλλά και της αδιαφορίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης γενικότερα που αφήνουν ανέλεγκτη την δραστηριότητα των ιδιωτών ακτοπλόων. Επιτρέπουν τον αυθαίρετο διακανονισμό των δρομολογίων κατά το δοκούν με τρόπο, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Προσπάθεια και πρώτη προτεραιότητά μας ο επιβεβλημένος προγραμματικός έλεγχος των δρομολογίων και της δραστηριότητας των ιδιωτών ακτοπλόων ,που θα αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων , των ελλείψεων και των αναγκών που έχουν οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας.
Οι παρεμβάσεις και η παρουσία μας για την επίτευξη του στόχου, θα είναι από δω και μπρος συνεχείς. Το δημόσιο χρήμα που επιδοτεί αυτές τις γραμμές αλλά κυρίως η ανάγκη των κατοίκων των νησιών για σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που επιβάλλουν λογοδοσία των υπευθύνων».
ΠΗΓΗ:Emprosnet
Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήμνος: Εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2026/ Τετάρτη 4 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου
- Αναστάσιος Γιάνναρος : Ο Λημνιός από το Βάρος που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ψηφιακή εκπαίδευση των παιδιών
- Προσωρινή ενίσχυση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λήμνου με Χειρουργό από τη Χίο
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




