Σκηνές Βουλγαρίας με τους παγωμένους ανθρώπους στους δρόμους να διαδηλώνουν κατά των εξωφρενικών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος προβλέπονται στην Ελλάδα, καθώς, απ΄ότι φαίνεται όλα είναι έτοιμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας, η πορεία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης περιλαμβάνει τα εξής τρία στάδια:
- Τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από την κατά 100% μητρική του εταιρεία, τη ΔΕΗ, με την είσοδο επενδυτή σε ποσοστό έως και 51%.
- Το «σπάσιμο» της επιχείρησης ηλεκτρισμού στα δύο με τη δημιουργία μιας μεγάλης και μιας «μικρής ΔΕΗ». Στην τελευταία θα μεταβιβαστούν μονάδες παραγωγής ρεύματος, προσωπικό και πελατολόγιο που ισοδυναμούν με το 30% της σημερινής εταιρείας. Η «μικρή ΔΕΗ» κατόπιν διαγωνισμού θα πουληθεί.
- Η «μεγάλη ΔΕΗ» θα αποκρατικοποιηθεί, με το Ελληνικό Δημόσιο να διαθέτει το 17% των μετοχών μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.
Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης αποτελεί μια εκ των βασικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όχι τώρα αλλά από την υπογραφή του πρώτου μνημονίο
ΠΗΓΗ: Defencenet
Ειδήσεις Σήμερα:
- Τι αλλάζει για τις χειραποσκευές στις πτήσεις εντός Ε.Ε. – Πότε τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες
- Σχολεία: «Καυτός» Οκτώβριος με στάσεις εργασίας – Ποιες ώρες μπορεί να χαθούν και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
- Lemnos Village Resort: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τουριστική σεζόν ! Μια ακόμη χρονιά γεμάτη φιλοξενία και όμορφες στιγμές. (Βίντεο)
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




