Αυτό συνέβη στα Άνω Λιόσια, όπου αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες όχημα με ιδιαίτερα ισχυρό ηχοσύστημα, το οποίο λειτουργούσε σε υψηλή ένταση.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, από το αυτοκίνητο προκαλούνταν έντονη όχληση στην περιοχή και διατάραξη της κοινής ησυχίας.
Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τον 19χρονο οδηγό.
Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν συνολικά 14 ηχεία και δύο ενισχυτές, ενώ σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Ο 19χρονος οδηγήθηκε στη συνέχεια ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.
Όταν προκαλείται σοβαρή ενόχληση, ιδιαίτερα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, μπορούν να κινηθούν ποινικές διαδικασίες και να κατασχεθεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε.
Με βάση το ισχύον πλαίσιο, η διατάραξη της ησυχίας μπορεί να επιφέρει φυλάκιση έως πέντε μήνες ή χρηματική ποινή έως 150 ημερήσιες μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι 15:00-17:30 και 23:00-07:00.
Από την 1η Οκτωβρίου ισχύει το χειμερινό ωράριο, 15:30-17:30 και 22:00-07:30.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους, με το περιστατικό στα Άνω Λιόσια να δείχνει ότι ένα υπερβολικά δυνατό ηχοσύστημα μπορεί να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες από μια απλή σύσταση.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήμνος: Εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2026/ Τετάρτη 4 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου
- Αναστάσιος Γιάνναρος : Ο Λημνιός από το Βάρος που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ψηφιακή εκπαίδευση των παιδιών
- Προσωρινή ενίσχυση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λήμνου με Χειρουργό από τη Χίο
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




