Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, εντάσεων και απόλυτου πανικού, διεκόπη για την 1η Απριλίου, η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που διεξάγεται στη Λάρισα, χωρίς να βρεθεί λύση για την αίθουσα συνεδριάσεων.
«Λόγω συνθηκών λιποθυμίας, το δικαστήριο διακόπτει για την 1η Απριλίου 2026». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της προέδρου της Έδρας, προτού αποχωρήσει, ενώ στην αίθουσα ακούγονταν συνθήματα.
Σε κλίμα απόλυτου χάους έπεσε η αυλαία της πρώτης ημέρας στη δίκη για τα Τέμπη, η οποία περιορίστηκε στα ζητήματα ασφαλείας και χωρητικότητας. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από νωρίς το πρωί.
Οι συγγενείς των θυμάτων και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο, που τελικά, αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τον αριθμό των κατηγορουμένων, των συνηγόρων, των συγγενών, των επιζώντων, των δημοσιογράφων και των πολιτών.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, υπέβαλε αίτημα για διακοπή της σημερινής συνεδρίασης της δίκης, με βάση το άρθρο 22 παρ.4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, με την εισαγγελέα να απορρίπτει το αίτημα καθώς «δεν υπάρχει χώρος εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης διότι οι λόγοι που επικαλούνται δεν είναι προσωρινοί».
Αποστολή στη Λάρισα: Κωνσταντίνα Χαϊνά , ΕΝΙΚΟΣ
Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήμνος: Μυστήριο στον περιφερειακό του Θάνους- Άγνωστοι έριξαν επαγγελματικό όχημα σε γκρεμό – Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης
- «Καυτό» διήμερο με 40άρια σε Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο – Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη
- Απάντηση της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟΣ στην ανεξαρτητοποίηση Τσομπανέλλη: «Η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τοξική αντιπολίτευση»
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




