Την ανέλκυση του φουσκωτού σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες στην πρόσφατη τραγωδία στη Χίο, με εμπλοκή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, διέταξε η ανακρίτρια Χίου που χειρίζεται την υπόθεση.
Η διαταγή έρχεται κατόπιν αιτήματος των δύο συνηγόρων του Μαροκινού φερόμενου ως διακινητή, Αλέξη Γεωργούλη και Δημήτρη Χούλη.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για ταχύπλοο σκάφος περίπου 8 μέτρων με μηχανή μεγάλης ιπποδύναμης, στο οποίο τη νύχτα της τραγωδίας επέβαιναν 39 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 15 έχασαν τη ζωή τους.
Η ανέλκυση θα πραγματοποιηθεί από δύτες του Λιμενικού και στη συνέχεια θα γίνει αυτοψία.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Μύρινα
- Πυρκαγιές: Εκατοντάδες χιλιάδες εκκενώνονται σε Γαλλία και Ισπανία – Το Μπορντό απειλείται, χάνεται η μάχη στη Μαδρίτη
- Πανελλαδικές 2026: Άνοδος στις πολυτεχνικές και την Πληροφορική, αυξημένη ζήτηση για στρατιωτικές σχολές – Σχεδόν 10.000 κενές θέσεις στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.





