Μηνύματα 112 για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ήχησαν το βράδυ της Πέμπτης (04/12), σε μεγάλο μέρος της χώρας. Κρήτης, Κυκλάδες στη Ρόδο, στη Λάρισα και στη Μαγνησία. Το μήνυμα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης είχε ενημερώσει για το έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπεται η έλευση του καιρικού συστήματος με την ονομασία«BYRON».
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες μεγάλης διάρκειας, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα από πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:
- Κυρίως τα νότια τμήματα της Κρήτης σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025.
- Το σύνολο της Κρήτης την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, μέχρι το μεσημέρι.
Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που απαρτίζουν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.
Προειδοποίηση από το «112» για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Προειδοποίηση από το «112» για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά διαστήματα το επόμενο 24ωρο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της περιοχής. Συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι προσεκτικοί στους υπόγειους χώρους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών,
Η κακοκαιρία Byron βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μεγάλα ύψη βροχής αναμένεται να δεχθούν τις επόμενες ώρες η Πιερία, η Χαλκιδική, η Ημαθία και η Θεσσαλονίκη στην Κεντρική Μακεδονία.
Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός και η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ νωρίτερα συνεδρίασε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, Αικατερίνης Ζωγράφου.
Mετά τους δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, στην Πιερία, και ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού ανακοίνωσε ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι την Παρασκευή κλειστές..
Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δίου Ολύμπου έγινε γνωστό ότι εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης σε συνδυασμό με τις κατολισθήσεις που παρατηρούνται, διαπιστώνεται θολότητα στο νερό της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου και προτείνεται η αποφυγή της πόσης του μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



