ΛΗΜΝΟΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουσσοπουλίου «Τριβόλια»:Ένα γλέντι με Παράδοση, Κοινότητα και Πολιτισμό

post-img

Ρουσσοπούλι, Λήμνος – 12 Αυγούστου 2025
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουσσοπουλίου «Τριβόλια» πραγματοποίησε με επιτυχία το φετινό γλέντι, στον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου (νυν Κέντρο Ενημέρωσης Ρουσσοπουλίου). Μια βραδιά που ένωσε κατοίκους, φίλους και επισκέπτες σε έναν μεγάλο κύκλο χαράς, μουσικής και συνύπαρξης.

A yearly big fiesta called “Panigiri” is happening at Roussopouli of Limnos Island every 12th of August. This is a photo of the year 2025. The fiesta is organised by the Cultural Associaton of Roussopouli Trivolia.

Πρόγραμμα & Καλλιτεχνικό Σχήμα

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30 με την υποδοχή του κόσμου που περιηγήθηκε με ενθουσιασμό στο Κέντρο Ενημέρωσης και Εκθεσιακός Χώρος Απολιθωμάτων και Αγροτικής Κληρονομιάς, το οποίο και παρέμεινε ανοιχτό έως αργά με την στήριξη του Συλλόγου.
Από τις 21:00, μια μοναδική μπάντα—σχηματισμένη ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά με εξαίρετους μουσικούς από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας—έδωσε τον τόνο του γλεντιού με ήχο που ταξίδεψε από το Αιγαίο σε όλη την Ελλάδα:

  • Αυγερινή Γάτση – Ακορντεόν & τραγούδι
  • Παντελής Αγκιστριώτης – Λαούτο
  • Νίκος Σκαφίδας – Βιολί
  • Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος – Κλαρίνο
  • Αλέξανδρος Ριζόπουλος – Παραδοσιακά κρουστά

Μελωδίες και ρυθμοί άναψαν τον χορό, κρατώντας τον κόσμο όρθιο και χαμογελαστό μέχρι αργά.

A yearly biig fiesta called “Panigiri” is happening at Roussopouli of Limnos Island every 12th of August. This is an aerial photo of the year 2025. The fiesta is organised by the Cultural Associaton of Roussopouli Trivolia.

Κοινότητα, Φιλοξενία & Λαχειοφόρος

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς λειτούργησε σημείο εστίασης με γεύσεις της Λήμνου, ενώ πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.
Τα έσοδα της λαχειοφόρου θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Πολιτισμού και Συνάντησης στην κοινότητα Ρουσσοπουλίου, ενός ανοιχτού χώρου για δράσεις, εκδηλώσεις, μάθηση και συλλογικές πρωτοβουλίες όλων των ηλικιών, καθ’όλη την διάρκεια του έτους.

Ατμόσφαιρα & Συμμετοχή

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα θερμή και η ατμόσφαιρα γιορτινή: μουσική, τραγούδι, γέλια και πολλοί χοροί. Το χωριό γέμισε ξανά ζωή, επιβεβαιώνοντας ότι η παράδοση παραμένει ζωντανή όταν την υπηρετεί η κοινότητα με αγάπη και συνέχεια.

 

Ευχαριστίες

Ο Σύλλογος «Τριβόλια» ευχαριστεί από καρδιάς τους εθελοντές, τους φίλους και όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση με τη συμμετοχή και τη διάθεσή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη μουσική ομάδα για τη μοναδική σύμπραξη και σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση με προσφορές, υπηρεσίες και χρόνο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.