ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και μετά από τη διαγραφή Σαμαρά τι θα κάνει ο Μητσοτάκης στα ελληνοτουρκικά; 5 ερωτήματα για όσους τον ήθελαν «Ελευθέριο Βενιζέλο»!

post-img

Η διαγραφή Σαμαρά από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό πολλά ερωτήματα, προβλέψεις,συζητήσεις. «Πόσους βουλευτές ελέγχει ο Σαμαράς», «πάμε σε εκλογές και πότε»  και αρκετά ακόμη.

Να προσθέσουμε μερικά ακόμη που έχουν να κάνουν  με το σοβαρό ζήτημα που προκάλεσε τη σύγκρουση του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό, τα ελληνοτουρκικά. Το ερώτημα είναι ένα:

1.Θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν «λύση» για το Αιγαίο, στη συνάντηση τους στις αρχές του 2025; Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.

2. Θα «φρενάρει» ο Μητσοτάκης την …ελληνοτουρκική προσέγγιση που έχει προσφέρει πολλά στην Τουρκία και απολύτως τίποτα στην Ελλάδα;

3. Μπορεί να την «φρενάρει» ή έχει αναλάβει δεσμεύσεις για «λύση» του θέματος ,προς τους δυτικούς «συμμάχους» και φυσικά τον Ερντογάν;

4. Μήπως η διαγραφή Σαμαρά είναι από τη μία πρόβλημα -ο πρώην πρωθυπουργός «απελευθερώθηκε» και θα μιλά πολύ- αλλά από την άλλη στο Μαξίμου κάποιοι μπορεί να  βλέπουν μέσα στην απελπισία τους τη φασαρία της διαγραφής και «ως μια κάποια λύση»; Μπορεί ο κ.Μητσοτάκης να επικαλεστεί τους ισχυρότατους τριγμούς στο κόμμα του και στην κυβέρνηση του και ζητήσει από Ερντογάν και «συμμάχους» την «επιβράδυνση» στην πορεία προς τη «λύση»; Έχει πίστωση χρόνου ο κ.Μητσοτάκης;

5. Είναι πιθανόν ο κ.Μητσοτάκης να πάει την χώρα σε εκλογές με κυρίαρχο ζήτημα τα ελληνοτουρκικά; Αυτό προϋποθέτει ότι κάτι θα πρέπει να πει για τα όσα έχει συζητήσει και πιθανόν έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν. Το «συζητάμε μόνο μια διαφορά» δεν το πιστεύει κανένας πλέον με όσα δηλώνουν οι Τούρκοι, χωρίς να υπάρχει πειστική αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Το 2019 ,όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός , σε «κλειστές» συναντήσεις με παράγοντες της χώρας έλεγε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή στα ελληνοτουρκικά. Πάρα πολλά έχει πει και άλλα έχει κάνει στα πέντε και πλέον χρόνια της κυβέρνησης του. Όπως όλα δείχνουν αν επιμένει ότι δεν θα βάλει υπογραφή , ίσως να έχει στο μυαλό του την «απόδραση». Εκτός αν πράγματι έχει πιστέψει όσους από «Μεσσία» του κορονοϊού , τον έχουν κάνει «νέο Ελευθέριο Βενιζέλο»!

militaire.gr

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τρίτη 9 Μαΐου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.