ΛΗΜΝΟΣ

Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” συμμετέχει στις δράσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας της Πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

post-img

Με αφορμή την Ημέρα Πολυγλωσσίας (Multilingualism Day 2023) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  άνοιξε διαδικτυακά τις  πόρτες του στο ευρύτερο κοινό το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” συμμετέχει ενεργά στις δράσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας της Πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας  Τσάκου Ευαγγελίας και με τη σύμπραξη της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας, Μέρμηγκα Χρυσούλας,   μαθητές και μαθήτριες  από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου πραγματοποίησαν διαδικτυακή σύνδεση στο χώρο του σχολείου με δύο  έμπειρους διερμηνείς – υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –  και ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του διερμηνέα, τις απαιτήσεις του, αλλά και τις χαρές που επιφυλάσσει. Τα παιδιά έμαθαν επίσης για τις επίσημες γλώσσες  και τους 552 συνδυασμούς τους, άκουσαν όρους όπως  freelance διερμηνείς, ταυτόχρονη και διαδοχική μετάφραση και ξεναγήθηκαν στην ελληνική καμπίνα διερμηνείας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!