«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, όπου καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70 κρούσματα κορωνοϊού.
Αρκετά είναι τα κρούσματα που εντοπίζονται σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους. Την ίδια ώρα, μεγάλο εμφανίζεται και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο νησί.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος.
«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Κουφέλος.
«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο ίδιος.
mega
Ειδήσεις Σήμερα:
- Η Ντόρτμουντ προανήγγειλε τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Καρέτσα με επικό βίντεο σε γυράδικο
- Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: 100% αποζημίωση για τα σπίτια που επλήγησαν και επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ – Ξεκινά σήμερα η αυτοψία
- «Τραγουδώ σαν Ψάλτης… Ψάλλω σαν τραγουδιστής»: Μουσική συνάντηση με τον Γρηγόρη Μανινάκη
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




