Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ζητώντας την κατάργηση του νόμου 4714/2020.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλη έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4714/2020, με τον οποίο επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος οι ρυθμίσεις αυτές να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων».
Tην κατάργηση του νόμου 4714 ζητούν οι εκπρόσωποι και των άλλων 12 ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εκπρόσωποι και 13 ναυτεργατικών σωματείων θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Νέα πρόσκληση για γιατρούς στο Νοσοκομείο Λήμνου: 250 ευρώ η εφημερία – η προκήρυξη για μόνιμη λύση πού βρίσκεται;
- ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟΣ: Δέσμευση για άμεση και οριστική λύση στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.Αδιαπραγμάτευτες οι συνθήκες εκπαίδευσης.
- Δύο δίμηνες προσλήψεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου .Ενίσχυση της βιοασφάλειας και της διοικητικής λειτουργίας
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




