ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόσιαλος: Θα προσπαθήσουμε και για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι ψέμα

post-img

Με αφορμή τις εξελίξεις και το νέο lockdown στο Ισραήλ

Ανάρτηση στο Facebook με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ που οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας να αποφασίσει εκ νέου καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες έκανε ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σχολίαζοντας παράλληλα το γεγονός ότι στην Ελλάδα «μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα».

Ο κ. Μόσιαλος, μάλιστα, αναφέρεται σε ένα ενδεχόμενο πείραμα στο οποίο η χώρα θα χωριζόταν σε δύο περιοχές «και στη μια να ζούσαν μόνο όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοιός και όσοι πιστεύουν ότι έχει εξασθενήσει. Αλλά θα έπρεπε να μείνουν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι θα επέλεγαν αυτή την επιλογή».
«Αλλά αυτό δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν είναι και το επιθυμητό. Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα» καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Νέο lockdown για τρεις εβδομάδες (από την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι 11/10) αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Σήμερα ανακοίνωσαν 1997 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν 39479 ενεργές περιπτώσεις ασθενών. 1056 νοσηλεύονται, οι 519 είναι σοβαρά ενώ οι 144 είναι διασωληνομένοι.

Είχα προειδοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου ότι η αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι ανησυχητική.

Στη χώρα μας μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα.

Να χωρίζαμε τη χώρα σε δυο περιοχές. Και στη μια να ζούσαν μόνο όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοιός και όσοι πιστεύουν ότι έχει εξασθενήσει. Αλλά θα έπρεπε να μείνουν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι θα επέλεγαν αυτή την επιλογή.
Αλλά αυτό δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν είναι και το επιθυμητό. Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα.

protothema

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.