Μια από τις πιο ξακουστές παραδόσεις της Λήμνου είναι οι ιπποδρομίες που διαδραματίζονται στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.
Όλοι οι νέοι του νησιού μαζεύονται με τα άλογά τους και κάνουν αγώνες .
Ο νικητής παίρνει ως έπαθλο ένα μετάλλιο το οποίο κρεμά στο άλογό του.
Στη συνέχεια, ο ιερέας ευλογεί το άλογο και ο νεαρός, αφού κάνει 3 φορές το γύρο της εκκλησίας, εισέρχεται με το άλογο μέσα στο ναό και ανάβει ένα κεράκι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος του Αγίου Γεωργίου , θα πραγματοποιήθηκαν οι ιπποδρομίες στην Καλλιόπη της Λημνου.
Το πρόγραμμα

Σύνταξη Νατάσα Ταραράκη
Ειδήσεις Σήμερα:
- Παντελής Μπούμπουρας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας: «Η δύναμή της βρίσκεται στους ανθρώπους της»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Δείτε το χάρτη
- Ιός του Δυτικού Νείλου: Ρεκόρ επταετίας σε κρούσματα και θανάτους – Στο «κόκκινο» οκτώ περιοχές στην Αττική
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.





