ΛΗΜΝΟΣ

100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα, εκεί και ο Μαλέλης (φωτο)

post-img

Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου, αλλά και το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

To παγκόσμιο αυτό δρώμενο, έχει ήδη εξασφαλίσει τις αιγίδες της Γενικής Γραμματείας Αιγαιου και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του ΞΕΕ, της UNESCO, και του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και μια ς ολόκληρης σειράς οργανισμών και Υπηρεσιών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Μια λιγότερο γνωστή στους περισσότερους σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, εκτυλίχθηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Λήμνο. Η Λήμνος επιλέχθηκε σαν βάση των Συμμάχων από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, έναν από τους σπουδαιότερους ηγέτες του 20ού αιώνα, καθώς εκείνος εκτίμησε την καθοριστική γεωγραφική της θέση.

100χρόνια μετά, στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων πλήθος κόσμου, -ιστορικοί ,  εν ενεργεία αξιωματικοί, άνθρωποι που αγάπησαν την Λήμνο- έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους, τους Πεσόντες . Ειπώθηκαν αλήθειες  για την ιστορία του τόπου , το αίμα που χύθηκε , αλλά και τον σημαντικό ρόλο της Λήμνου στον Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Σε αυτό το Συνέδριο παρευρέθηκε και ο κ. Σταμάτης Μαλέλης που άκουγε με απόλυτη προσήλωση όλη την ματωμένη ιστορία της Λήμνου. 


 

Το (Πρό)Συνέδριο διοργάνωσαν οι :

  • Το ΓΕΣ/ΔΙΣ,
  • Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,
  • Ο Δήμος Λήμνου
  • Ο Σύλλογος “ Οι Φίλοι του Anzac από την Λήμνο”.

Γιατί όμως το αποκαλούμε (Προ)Συνέδριο…. ?

Γιατί το κύριο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 25έως τις 28 Μαΐου 2018 …

Χωρίζεται σε 3 θεματικές ενότητες ήτοι,

I.Η Εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και πως οδηγηθήκαμε στην Υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου. (1918)

II.Η αντανάκλαση της λήξης του πολέμου και της Συνθήκης του Μούδρου στην ιστορία της Ελλάδας, έως και σήμερα

III.Η διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η Λήμνος, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδιαίτερου πολιτιστικού αποτυπώματος, παγκόσμιου βεληνεκούς.

πηγη:lay-out.gr

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.