ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Επιμελητηρίου για το Ταξιάρχης Καταγγέλλει ΝΕΛ και Υπουργείου Ναυτιλίας

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣΚύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», που εξυπηρετεί τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου και κυρίως της Λήμνου με την Βόρεια Ελλάδα, θα έπρεπε με βάση τη σύμβαση της συγκεκριμένης ναυτιλιακής εταιρείας, να έχει αντικατασταθεί με νεώτερο, σύγχρονο πλοίο ήδη από το 2013. Εν τούτοις, δόθηκε παράταση στην αντικατάσταση του έως το τέλος του 2014, παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πλοίο, με συνέπεια τις συχνές βλάβες, τις ματαιώσεις, καθυστερήσεις και αυθαίρετες αλλαγές δρομολογίων, προσεγγίσεις άλλων λιμένων και χρονοκαθυστερήσεις.

Κυρίως για τη Λήμνο, που η ακτοπλοϊκές της συνδέσεις είναι ανεπαρκέστατες και γίνονται μάλιστα αποκλειστικά από παλαιά πλοία, δημιουργούνται ελλείψεις στον εφοδιασμό των νησιών, αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά κυρίως κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την 1η Ιουλίου 2014 θα κληθεί να γνωμοδοτήσει και εσείς να αποφασίσετε για το εάν το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» θα συνεχίσει να παραμένει στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου έως το 2017, να του δοθεί δηλαδή παράταση για ακόμη τρία έτη.

Ο εμπαιγμός που γίνεται σε βάρος των κατοίκων των νησιών μας, είναι πλέον γνωστός τοις πάσι, ενώ η πολιτεία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της. Θεωρούμε ότι θα ήταν πιο αξιοπρεπές να δηλώσετε δημοσίως και ευθέως την έλλειψη βούλησης για ισότιμη μεταχείριση των νησιωτών του Β. Αιγαίου υε την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου σας, προς τις επανειλημμένες έγγραφες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες του Επιμελητηρίου Λέσβου νια το (φλέγον αυτό ζήτημα και η ανοχή σας στη συνέχιση της μη τήρησης των όρων των συμβάσεων από τις ναυτιλιακές εταιρείες, καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές σε όλους, ότι η πολιτική σας είναι ανεπαρκέστατη όσον αφορά την επιβίωση των ακριτών νησιωτών της περιοχής μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για να πραγματοποιήσουμε συνάντηση μαζί σας, σε ημερομηνία που εσείς θα προτείνετε, ώστε να καταθέσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου.

Αναμένουμε με ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ τις αποφάσεις που θα ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και ευελπιστούμε να μας δώσετε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις ανωτέρω διαπιστώσεις μας..

 

ΠΗΓΗ: Emposnet

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!