ΛΗΜΝΟΣ

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης», στο Alpha Mission Delos

post-img

 

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης», που εντάχθηκε πιλοτικά στο διεθνές θεματικό δίκτυο «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα-Myth2Space», προσκλήθηκε και συμμετείχε στην εκδήλωση του 4ου Alpha Mission-Delos στις 15 Μαΐου 2024, στο νησί της Δήλου, όπου η μαθήτρια της Β’ τάξης, Στέλλα Μπαλτζή, εκπροσώπησε, μαζί με άλλα 11 παιδιά από σχολεία της Αττικής και του Αιγαίου τους/τις 5.500 χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος σε αυτή τη διεθνή δράση. Με σύνθημα «Προστάτευσε τη ζωή-Protect life» μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν σε πολυπληθές κοινό (επιστήμονες, πολιτικούς, καλλιτέχνες και διανοούμενους) τις δράσεις και τις συνέργειες του προγράμματος Myth2Space, με θεματικό πυλώνα την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του World Human Forum, κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο κ. Κώστας Συνολάκης, ακαδημαϊκός και καθηγητής φυσικών καταστροφών και η κ. Αθηνά Κουστένη, κορυφαία αστρονόμος. Στους μαθητές και στις μαθήτριες μίλησε ο γιατρός των αστροναυτών, κ. Αδριανός Γολέμης, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τη μαθήτριά μας. Τη Στέλλα Μπαλτζή συνόδευσε η διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος για το σχολείο, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη.

Περισσότερα για το World Human Forum: https://worldhumanforum.earth/alpha-mission-%CE%B4elos-from-delos-to-the-stars-for-the-regeneration-of-the-planet/

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια για τη συμμετοχή της και όσα σημαντικά ανέφερε στον λόγο της, ο οποίος εκφωνήθηκε στα αγγλικά και ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του προγράμματος για την τιμητική πρόσκληση προς το σχολείο μας και προς τη Λήμνο συνολικά.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!