Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά  και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λήμνου ενημερώνουν τους πολίτες για την ύπαρξη του οδηγού τσέπης για την έμφυλη βία, με την ονομασία ‘GBVPocketGuide’. Ο οδηγός τσέπης είναι μια εφαρμογή που μπορεί οποιοσδήποτε να κατεβάσει δωρεάν στο κινητό του τηλέφωνο, προσφέρεται στην ελληνική και άλλες γλώσσες, ενώ σχεδιάστηκε από την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλλων μαζί με την Unicef.

Ο σκοπός της εύχρηστης εφαρμογής είναι: α) να βοηθήσει το θύμα που υπέστη έμφυλη βία ή παρενόχληση να ζητήσει άμεσα ψυχολογική και νομική βοήθεια και β) να βοηθήσει οποιονδήποτε πολίτη (είτε είναι επαγγελματίας υγείας, είτε όχι) ώστε να παρέχει μια καθοδήγηση στο θύμα που υπέστη έμφυλη βία ή παρενόχληση.

Οι ενότητες που περιέχονται στον οδηγό τσέπης αφορούν: 1) βασικά μηνύματα, 2) δέντρο αποφάσεων, 3) ενημερωτικό φυλλάδιο για τις διαθέσιμες υπηρεσίες, 4) <<Τι να κάνετε και τι να αποφεύγετε>>, 5) πρόληψη σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, 6) παιδιά και έφηβοι.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της εφαρμογής ενδείκνυται για άτομα από 15 ετών και άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή πατήστε εδώ

Μπορείτε επίσης να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για πιθανές δράσεις σχετικά με την έμφυλη βία το προσεχές διάστημα.

Υπεύθυνες επικοινωνίας:  Καραγιαννάκη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΠ Υγείας, 22540-29111, email: kepygeiaslimnou@gmail.com

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ