Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε την προέγκριση της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για το έργο «LIMNOS RESORT» στη θέση «Ακρωτήριο Τηγάνι», στη Λήμνο, που θα οδηγήσει στην αξιοποίηση με ενιαίο σχεδιασμό και πολεοδόμηση, των τριών γηπέδων της περιοχής επέμβασης, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της εταιρείας «Άκτιος Απόλλων», ύστερα από πολεοδομικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό ο οποίος θα εγκριθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Για την περιοχή επέμβασης του ΕΠΣ, επιτρεπόμενες χρήσεις γης είναι αυτές της γενικής κατηγορίας «Τουρισμός-Αναψυχή». Ο Συντελεστής Δόμησης θα εξετασθεί και εξειδικευτεί στο πλαίσιο της κύριας μελέτης. Στο επόμενο στάδιο και στο πλαίσιο της μελέτης του ΕΠΣ θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο γενικής διάταξης κτιρίων και ελεύθερων χώρων. Προκειμένου για την υλοποίηση του προτεινόμενου ΕΠΣ θα πρέπει να επιλυθούν διάφορα κρίσιμα ζητήματα που στη παρούσα φάση της Προέγκρισης, κρίνονται ως παραδοχές και συγκεκριμένα:

– Ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας των γηπέδων της περιοχής επέμβασης του έργου, στην εταιρεία «Άκτιος Απόλλων» που είναι και ο φορέας υλοποίησής του.

-Υποβολή αιτήματος για την έκδοση πράξης χαρακτηρισμού των εκτάσεων ενδιαφέροντος, ως υψηλής παραγωγικότητας ή μη,

-Αναγνώριση του δρόμου που συνδέει λειτουργικά τα τρία ακίνητα της έκτασης του ΕΠΣ.

-Αποχαρακτηρισμός ως χορτολιβαδικών, των εκτάσεων της περιοχής επέμβασης του ΕΠΣ, κατά την ανάρτηση των δασικών χαρτών από την «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

-Έλεγχος τυχόν ύπαρξης νομίμως λειτουργούσας ή προγραμματιζόμενης να λειτουργήσει μονάδας υδατοκαλλιέργειας πλησίον της περιοχής μελέτης. Η ύπαρξη τέτοιας μονάδας απαιτεί απόσταση τουλάχιστον 1000 μ. από τουριστική μονάδα ή εγκατάσταση και 500 μ. εφόσον δεν υπάρχει οπτική επαφή.

tornosnews

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ