ΛΗΜΝΟΣ

Ελεονώρα Γεώργα: Oι Θέσεις της παράταξης “Νίκη για την Λήμνο” στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

post-img
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου η επικεφαλής της παράταξης “ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”, υποψήφια Δήμαρχος , Ελεονώρα Γεώργα έθεσε τα ακόλουθα:
-Ζήτησε ενημέρωση για τη λειτουργία του παραρτήματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” στη Μύρινα  Λήμνου. Ενοικιάστηκε χώρος για τη στέγαση των γραφείων και πού παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι μηχανικοί που ήδη έχουν συμβληθεί με τον ΑΡΜΟ με συμβάσεις μίσθωσης έργου; Ποια έργα αναλαμβάνουν και ποια η πρόοδος αυτών;
-Αναφέρθηκε στην πορεία της μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου στα ΘΕΡΜΑ. Γιατί ως σήμερα , δέκα ολόκληρους μήνες μετά τη δημοπράτηση , δεν έχει καταρτισθεί η σύμβαση μίσθωσης με την πλειοδότρια εταιρία;Πώς θα προχωρήσει το έργο όταν δεν έχει γίνει καν το πρώτο βήμα;Ποιος φέρει σήμερα την ευθύνη ενώ η πλειοδότρια έχει το ακίνητο στην κατοχή της; Απόλυτη απραξία και πάλι . Δυστυχώς για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές….
-Υπογράμμισε για άλλη μια φορά την αξία του ΤΑΠΤοΚ , εργαλείου ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση τοπικής στρατηγικής και αντιμετώπισης των τοπικών αναγκών. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος ¨Βόρειο Αιγαίο”  ήδη από τις 17-10-2022 πραγματοποίησε διαβούλευση και τόνισε την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής τοπικών φορέων και της  τοπικής κοινωνίας. Εξαρχής, η παράταξή μας  είχε ζητήσει να γίνει διαβούλευση με συμμετοχή πολιτών , φορέων και αυτοδιοικητικών (μία ανά δημοτική ενότητα) ώστε να τεθούν στόχοι και προτεραιότητες. Ως σήμερα όμως ουδεμία ενέργεια του Δημάρχου έλαβε χώρα , καμία εισήγηση με προτάσεις του Δήμου δεν απασχόλησε το Δημοτικό μας Συμβούλιο αλλά και  υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας Λήμνου δεν υποστήριξε τη διαβούλευση .Καμία ευκαιρία δεν πρέπει όμως  να χάνεται για τον τόπο…..
-Ως προς το αίτημα της κας Γεώργα για έκτακτο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα  την αντιμετώπιση του ζητήματος που είχε προκύψει στο Νοσοκομείο μας: Το αίτημα είχε υποβληθεί την 05-01 και ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος είχε να κάνει με το χρόνο υποβολής του. Η υγεία παραμένει το ύψιστο αγαθό και οι αιρετοί στο σύνολό μας οφείλουμε να ενεργούμε για την προστασία των τοπικών μας συμφερόντων. Η λήψη απόφασης για ενέργειες στο ζήτημα αυτό μπορεί να γίνει μόνον κατόπιν υπεύθυνης ενημέρωσης από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών , το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύθηκε να ακολουθήσει θεματική συνεδρίαση παρουσία των ως άνω εμπλεκομένων φορέων. 
Η “ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ” και η κα Γεώργα ενεργούν με σοβαρότητα, συνέπεια και με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου χωρίς εμπάθειες και έξω από τακτικές λαϊκισμού. 
Μας τιμάτε .
Ελεονώρα Γεώργα 
Υποψήφια Δήμαρχος
“ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!