ΛΗΜΝΟΣ

Διήμερο Με Δράσεις Οικολογικού Χαρακτήρα Στο Νησί Του Αγίου Ευστρατίου.(φώτο)

post-img

 

Η The Tribe In Action βρέθηκε στο Άγιο Ευστράτιο με τον Παύλο Ευμορφίδη και την ομάδα του όπως σας ενημερώσαμε από χθες.

Ποια είναι η  Tribe In Action

Η The Tribe In Action (AMKE) είναι μια κοινότητα ακτιβιστών που δημιούργησε μια ΜΚΟ για περιβαλλοντικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Δραστηριοποιείται κυρίως στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών με δενδροφύτευσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και αξιοποίηση πόρων για τη βιώσιμη διαβίωσή τους. 

Για την παρουσία της στο Άγιο Ευστράτιο έγραψε στο  λογαριασμό της στο facebook:

25 μαθητές (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), 13 υπέροχοι καθηγητάδες, μια δυναμική δήμαρχος & μπόλικη έμπνευση ήταν η συνταγή για ένα δημιουργικό διήμερο. Φυτεύτηκαν 30 ελιές, δόθηκαν δώρα παιχνίδια και σχολικά είδη κατασκευασμένα από το @eftehnio με την ευγενική χορηγία του @thehumanflourishingmovement , τσάντες και παντόφλες από @__ef93__ και ένα ξύλινο ποδήλατο @cocomatbike . Ποδηλατισαμε, μαζέψαμε ντόπια υλικά και δημιουργήσαμε μουσικά όργανα απο καλάμια, κουτάλια, ποτήρια και ανακατασκευασαμε ενα ποδήλατο απο τα σκουπίδια. Το γυμνάσιο με το λύκειο του νησιού θα μας επισκεφτεί τέλος Φλεβάρη, θα τους φιλοξενήσουμε και θα ξεναγηθούν από τον @leon.karaiskos σε νέα μονοπάτια δημιουργίας. #itsagoodvibewiththetribe #educationalprograms

 

 H Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου  Μαρία Κακαλή έγραψε για την Δράση:

“Όταν έχεις όρεξη, μεράκι, έμπνευση κ μπόλικη αγάπη μπορείς να δημιουργήσεις, από κάτι μικρό κ για πολλούς ασήμαντο κάτι μεγαλύτερο κ σημαντικό!! Ευχαριστούμε πολύ, όχι τόσο για τα δωρα, αλλά για τα μαθήματα προσφοράς, αλληλεγγύης κ σεβασμού!!!”

 

Ενώ στο official site του Δήμου Άγιου Ευστρατίου ανέβηκε η παρακάτω ανάρτηση :

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου επισκέφθηκε ο ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT Πολ Ευμορφίδης, όπου σε συνεργασία με την ΜΚΟ οικολόγων ακτιβιστών THE TRIBE IN ACTION προσέφεραν ένα δημιουργικό διήμερο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

Μοιράστηκαν μαζί μας χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.
Στη συνέχεια, η θεωρία έγινε πράξη μέσα από την κατασκευή μουσικών οργάνων, παιχνιδιών και χρηστικών αντικειμένων, όπως ποτήρια και κουτάλια, από καλάμια και αλλά ντόπια υλικά, την ανακατασκευή ενός ποδηλάτου από τα σκουπίδια και τη φύτευση 30  ελαιοδένδρων!

Προσφέρθηκαν υπέροχα οικολογικά δώρα στη σχολική κοινότητα, ανάμεσα στα οποία και σχολικά είδη φτιαγμένα από τα καμμένα της Εύβοιας, και ένα ξύλινο ποδήλατο στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου!

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλη την ομάδα για την προσφορά τους, την υπέροχη ενέργεια που μετέφεραν σε όλους μας και την μοναδική ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά μας να συμμετάσχουν ενεργά και με τεράστιο ενθουσιασμό σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική δράση!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!