Μετά από το «πάγωμά» τους λόγω της πανδημίας – Στο στόχαστρο οι μεγαλοοφειλέτες

Με τον φόβο των πλειστηριασμών  ζει μεγάλη μερίδα των πολιτών στην Ελλάδα. Οι πλειστηριασμοί άρχισαν ξανά μετά από το «πάγωμά» τους λόγω της πανδημίας.

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται οι μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα είχαν ενημερωθεί προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και δεν το έκαναν. Γι’ αυτόν τον λόγο έρχονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και με πλειστηριασμούς.

 

Επιστρέφουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στο σφυρί ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, αποθήκες, επαγγελματικά κτίρια, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια).

Συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη > 112,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Για την προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για οφειλέτες του δημοσίου, μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, στο «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπάρχει το ενδιάμεσο στάδιο για τα ευάλωτα νοικοκυριά, πολίτες που παίρνουν το επίδομα στέγασης. Ξεκίνησαν πλειστηριασμοί κατοικιών. Το σύστημα βγάζει αυτή τη στιγμή ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγουν 660 κατοικίες προς πλειστηριασμό. Δεν φαίνεται εάν είναι πρώτη ή άλλη κατοικία, αλλά τα δάνεια πάρθηκαν στην πλειοψηφία τους, για την πρώτη κατοικία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προστασία και τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει δυσκολία στην ρύθμιση των δανείων γιατί τράπεζες δεν υπάρχουν πια, είναι αποκλειστικά αυτοί που αγοράσει τα δάνεια δηλαδή τα funds. Όλοι οι πλειστηριασμοί είναι στα funds», συμπλήρωσε.

Στην Λήμνο…

Στην Λήμνο έχει ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός για  Επαγγελματικού κτηρίου  411 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 182.000€ | Ημ. Διεξαγωγής: 09-11-2022. Πρόκειται για Επαγγελματικό κτήριο 410,72 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 2.055,83 τ.μ. Ισόγειο 205,36 τ.μ., κατάστημα. 1ος όροφος 205,36 τ.μ., εκθεσιακός χώρος. Κοντά σε Επαρχιακή .

 

Πρώτη κατοικία: Άνοιξε η πλατφόρμα κρατικής στήριξης

Αφορά: ευάλωτα νοικοκυριά, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια

Επιδοτεί έως 80% τη δόση του στεγαστικού δανείου

Ποσό επιδότησης: 70 ευρώ έως 210 ευρώ

Διάρκεια προγράμματος: 15 μήνες

Προσφέρει: Προστασία της κύριας κατοικίας από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς μέχρι την μεταβίβαση στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

Απαραίτητη η έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη

 

Παράδειγμα:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό με:

Ετήσιο εισόδημα: έως 7.000 ευρώ – + 3.000 ευρώ για κάθε μέλος

Αξία ακίνητης περιουσίας: έως 120.000 ευρώ – + 15.000 ευρώ για κάθε μέλος

Καταθέσεις έως 7.000 ευρώ – + 3.500 ευρώ για κάθε μέλος

Πηγή: megatv.com

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ