Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου συμμετείχε εκπροσωπώντας το Β. Αιγαίο στις τριήμερες εργασίες της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (13-15 Ιουλίου 2022), που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά. Ο μαθητής μας Βασίλης Μηλιάδης εκπροσώπησε επάξια το σχολείο και συμμετείχε σε πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις μεταξύ εφήβων και ειδικών.

Την πρώτη ημέρα έγινε μια γενικότερη γνωριμία με το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε και δόθηκε έμφαση στη σημαντικότητα και την αμεσότητα που αυτό έχει, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της καθημερινότητας. Το κλίμα υπήρξε  οικείο και τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση σχετίζονταν  με τον ρόλο του διαδικτύου και την προστασία της ελευθερίας του λόγου.

Στη συνέχεια οι έφηβοι βουλευτές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, με τον Βασίλη Μηλιάδη να συμμετέχει σε εκείνη που σχετιζόταν με τον κόσμο του διαδικτύου, βάσει όσων είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στις συναντήσεις της ομάδας εργασίας στο σχολείο. Οι ερωτήσεις που προέκυψαν τέθηκαν προς συζήτηση με τους ειδικούς στη δεύτερη συνάντηση της επόμενης ημέρας, όπου και οι ομάδες έργου προετοίμασαν τα κείμενα που θα παρουσιάζονταν στην ολομέλεια της Παρασκευής, 15 Ιουλίου 2022.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, στην οποία προήδευσε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ζωντανή σύνδεση παρουσιάστηκαν οι ερωτήσεις και τα κείμενα των ομάδων. Στη συνεδρίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και παρευρέθηκαν πολλοί Υπουργοί. Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και οι έφηβοι βουλευτές έθεσαν πολλά και επίκαιρα ζητήματα.  Προηγήθηκε διαδικτυακή μουσική εκδήλωση από το Μουσικό σχολείο Αλίμου. Το υλικό της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του προγράμματος:

https://foundation.parliament.gr/el/vouli-ton-efivon/i-kst-synodos-2021-2022-0

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας για τη συμμετοχή του και ελπίζουμε η καλή παράδοση του σχολείου μας να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ