Τα υλικά, οι υφές και οι χρωματισμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση του χώρου σας. Συνδυάζοντας φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και η πέτρα, με βιομηχανοποιημένα υλικά, όπως το πλακάκι, παντρεύετε τη ζεστασιά του παραδοσιακού με τη λιτότητα του μοντέρνου. Μη φοβηθείτε να παίξετε με τις υφές! Επιλέξτε λείες και γυαλιστερές επιφάνειες, που θα καθρεφτίζουν το ανάγλυφο των φυσικών υλικών.

Χρησιμοποιείστε την ίδια βάση υλικών και χρωματισμών σε όλους τους χώρους. Καταρρίψτε  φράσεις όπως «έτσι είναι συνηθισμένο να γίνεται» και επιλέξετε κάτι που είναι λειτουργικό και απαραίτητο μόνο για εσάς. Απαλλάξτε τους χώρους σας από αντικείμενα και έπιπλα που δεν σας προσφέρουν κάτι.

Επιλέξτε προσεκτικά τα διακοσμητικά σας. Διαλέγοντας για παράδειγμα μεταλλικά αντικείμενα σε  χρυσό ή μαύρο δημιουργείτε μία αντίθεση με τα υπόλοιπα υλικά και δίνετε την προσωπική σας πινελιά στο  χώρο. Η επιλογή των διακοσμητικών μπορεί να είναι ο συνδετικός κρίκος σε όλους τους χώρους σας.

Ο τεχνητός φωτισμός παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάδειξη ή ακόμα και στο διαχωρισμό των υλικών σας. Για διακοσμητικό δευτερεύον φωτισμό επιλέξτε θερμό λευκό, ώστε να μην αλλοιώνονται πολύ τα χρώματα και να εκπέμπεται μία ζεστασιά στο χώρο σας. Επιλέξτε το φωτισμό αυτό, σε σημεία που θέλετε να τονίσετε κάτι και χαμηλώστε τον κύριο φωτισμό για μία χαλαρωτική βραδιά.

Τώρα τα υφάσματα… Διαλέξτε δύο χρώματα που σας αρέσουν και χρησιμοποιήστε τα στον καναπέ, στις καρέκλες, στις κουρτίνες, στα μαξιλάρια, στο κεφαλάρι κλπ. Όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις των χρωμάτων που επιλέξατε είναι θεμιτές και ταιριάζουν, αλλά μην το παρακάνετε! Αν επιλέξετε κάποιο έντονο χρώμα χρησιμοποιήστε συνδυαστικά το λευκό, το ζαχαρί ή το ανοιχτό γκρι, για να κατευνάσει την ένταση και να το αναδείξει καλύτερα. 

 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν μέρος της διακόσμησης καθώς μπορούν να αλλάξουν όλη  την αίσθηση που έχετε δημιουργήσει. Ο συνδυασμός τους με τα φυσικά υλικά προσδίδει ζωντάνια στο  χώρο σας και σας δίνει την αίσθηση ότι κάθεστε στην αυλή, ενώ ουσιαστικά είστε στο σαλόνι. Φυσικά, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν και οφέλη καθώς πολλά από αυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και  απορροφούν την ακτινοβολία από τις συσκευές σας! 

 

Καλές δημιουργίες! 

Δάφνη Μπακάλη 

Αρχιτέκτων μηχανικός 

Για περισσότερες ιδέες επισκεφτείτε το επίσημο site μας: https://www.kritondc.com/

 
Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ