ΛΗΜΝΟΣ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης το mobile που κατασκεύασαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Μούδρου! (φωτο)

post-img

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης εκτίθεται από 13 έως 30 Μαΐου το mobile που κατασκεύασαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Μούδρου στα πλαίσια του προγράμματος Art and Science across Greece, R4C. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συμμετέχοντας στην εθελοντική πρωτοβουλία «Arts & Science across Greece» σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας (INFN) και το Cern απέστειλε το έργο του Γυμνασίου Μούδρου και άλλων τεσσάρων σχολείων σε έκθεση έργων που έχει ως στόχο τη διάχυση και επικοινωνία της επιστήμης μέσα από τις τέχνες.

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της επιστημονικής κουλτούρας στους νέους μέσα από τον συνδυασμό της τέχνης και της επιστήμης, δύο γνωστικά πεδία που αποτελούν τις υψηλότερες εκφράσεις της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Οι μαθητές μας απεικόνισαν στο mobile τη βαρύτητα και συγκεκριμένα, την κίνηση και ισορροπία των ουράνιων σωμάτων. Ο κόσμος γύρω μας αποτελεί ένα θαύμα αντίρροπων – ισόρροπων δυνάμεων και η αμοιβαία έλξη των σωμάτων παραξενεύει και εντυπωσιάζει. Η τέχνη έρχεται να δώσει μορφή στη μεγάλη ιδέα και να γίνει αντιληπτό από τους μαθητές αυτό που ζούμε και βιώνουμε στην καθημερινότητά μας θεωρώντας το απόλυτα φυσικό, παρόλο που πότε πριν ίσως δεν είχαμε αναρωτηθεί το πώς και το γιατί. Σκοπός του project είναι να συνδυάσει το σύμπαν με το γήινο, τις κινήσεις του Ήλιου και των πλανητών με τον πλανήτη Γη, τον άνθρωπο, τα έμβια όντα και την τροφή. Μια φυσική ισορροπία που αντανακλάται και στον κύκλο της ζωής και στην τροφική αλυσίδα και που αποδεικνύει πως όταν το μέτρο χάνεται, όλα μπορούν να κλονιστούν και να καταστραφούν. Το μόμπιλε που κατασκευάσαμε, πέρα από την αποτύπωση του φυσικού φαινομένου, αποτελεί ένα «πλάσμα» που οπτικοποιεί την ευρύτερη έννοια της ισορροπίας και τις λεπτές σχέσεις που τη διατηρούν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης βρέθηκε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Καραογλάνη Χριστίνα, καθηγήτρια εικαστικών, που εμπνεύστηκε το mobile και καθοδήγησε τους μαθητές στην κατασκευή του.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!