Σχετικά με το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης «Πού κρύβεται η Υψιπύλη;» σχεδιάστηκε με σκοπό να προσκαλέσει κατοίκους και επισκέπτες της Λήμνου σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των πολλαπλών “ιστοριών” του νησιού.

Στη διαδρομή αυτή, έχουμε οδηγό την εκδιωγμένη από  το νησί μυθική βασίλισσα Υψιπύλη, η οποία, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στον τόπο και την εποχή της, διασχίζει εποχές και  γεγονότα, συναντά ιστορικά και μυθικά πρόσωπα, και ανακαλύπτει το παλιό και το σύγχρονο πρόσωπο της Λήμνου. Συνοδοιπόροι και βοηθοί της, μαθήτριες και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που, με αφορμή τη γνωριμία τους με εμβληματικά τοπόσημα, αναλαμβάνουν να συνεισφέρουν, με ποικίλα αφηγηματικά μέσα, στην ανάδειξη της σημερινής ταυτότητας του νησιού και των κατοίκων του.

Το πρόγραμμα «Πού κρύβεται η Υψιπύλη;» αναπτύσσεται σε τρία Κεφάλαια.

Το Κεφάλαιο Ι, που υλοποιείται το 2022, εμπνέεται από τον 20ό αιώνα και τους δύο Παγκόσμιους πολέμους που τον σημάδεψαν.
Συμμετέχουν το Γυμνάσιο Μύρινας, το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» και το 3ο Δημ. Σχολείο Μύρινας.

To πρόγραμμα βασίζεται σε μια ιδέα της ΑΜΚΕ Places & Traces, η οποία και το διοργανώνει από κοινού με το Λύκειον των Ελληνίδων -Παράρτημα Λήμνου. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λήμνου, ενώ υποστηρίζεται από διεπιστημονική ομάδα ειδικών και τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ.

Το Κεφάλαιο Ι συγχρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ