ΛΗΜΝΟΣ

Η Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη του Γενικού Λυκείου Μούδρου! (φωτο)

post-img

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα, τη Νάουσα και την Καβάλα κατά το χρονικό διάστημα 7 με 10 Απριλίου 2022. Στο πλαίσιο υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σχολείου 46 μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄Λυκείου επισκέφθηκαν την “Μέριμνα Ποντίων Κυριών” και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στη Βίλα Καπαντζή, διασκέδασαν στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων και στον προσομοιωτή και το Πλανητάριο του “Νόησις” και ξεναγήθηκαν στην Ιστορία της Θεσσαλονίκης στον Λευκό Πύργο.

Ακόμη, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Δικτύου συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO επισκέφθηκαν την έκθεση “Μνήμες Γαίας” και ξεναγήθηκαν στις “Ζωομορφές” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ταξίδεψαν στη Βεργίνα και γνώρισαν τη μοναδικότητα και το μεγαλείο των μακεδονικών τάφων, επισκέφθηκαν την έκθεση “Ιστορίας νήματα” του Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας και περιηγήθηκαν στην πόλη, ενώ έκαναν ιππασία και βόλτα στη φύση στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.

Οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την μουσική εκδήλωση “Τι σε μέλλει εσένανε από πού είμαι εγώ”, με τραγούδια, χορούς και μνήμες της Μικρασίας και του Πόντου. Την τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής εκδρομής προσκύνησαν στον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν τις κατακόμβες και περιηγήθηκαν στην πόλη. 

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν ο διευθυντής, κ. Στέλιος Καραγιάννης και οι Μελίνα Γραμματικοπούλου και Θεοδώρα Λυμπέρη.

 

Εγκάρδιες ευχαριστίες οφείλονται στους φορείς, επιστήμονες και υπευθύνους που πλαισίωσαν θερμά και καθοδήγησαν σοφά τους μαθητές του σχολείου στις διδακτικές επισκέψεις:

  • στον καθηγητή της «Έδρας Ποντιακών Σπουδών» ΑΠΘ κ.Κυριάκο Χατζηκυριακίδη και την πρόεδρο της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών» κα Ανατολή Δημητριάδου για την ξενάγηση στο μουσείο της Μέριμνας,
  • στο διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ κ. Ιωάννη Επαμεινώνδα για την ξενάγηση στη Βίλα Καπαντζή,
  • στους υπευθύνους του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς – ΕΡΙΑ για την επίσκεψη στην έκθεση «Ιστορίας Νήματα»,
  • τον Πρόεδρο του Δ.Σ, του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ομότιμο καθηγητή κ. Σπύρο Παυλίδη για τη φιλοξενία στις εκθέσεις “Μνήμες Γαίας” και “Ζωομορφές”, καθώς και
  • στη γραμματέα του Δ.Σ. του «Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης» κα Ανατολή Κοκκινίδου για την αγαστή συνεργασία στον προγραμματισμό της επίσκεψης για την παράσταση «Μνήμες της Μικρασίας – Τι σε μέλλει εσένανε από πού είμαι εγώ;».

Με τη σοφή τους καθοδήγηση όλοι οι φορείς συμπλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούνται στο Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Ο Διευθυντής,
Καραγιάννης Στυλιανός

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!