Σε συνέχεια περιστατικών πρόκλησης πυρκαγιάς σε κάδους ανακύκλωσης,  τα οποία σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες της Καθαρής Δευτέρας 7 Μαρτίου, στην περιοχή του Ανδρωνίου, ο Δήμος Λήμνου τονίζει για άλλη μία φορά ότι δεν απορρίπτουμε σε κανέναν κάδο στάχτες και κάρβουνα από τζάκια, σόμπες κλπ χωρις να έχουν προηγηθεί οι κάτωθι ενέργειες, διότι υπάρχει πάντα σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Ιδιαίτερα για τους κάδους ανακύκλωσης, δεν προβλέπεται η απόρριψη στάχτης, διότι μεταξύ άλλων καταστρέφει και το ανακυκλώσιμο υλικό για το οποίο προορίζονται αποκλειστικά αυτοί οι κάδοι.

Η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης τονίζει για ακόμα μια φορά ότι οι στάχτες πρέπει να συγκεντρώνονται σε μεταλλικά δοχεία, να παραμένουν εκεί για 1-2 ημέρες και να απορρίπτονται μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος ΜΟΝΟ στους κοινούς κάδους απορριμμάτων και πάντα μέσα σε πλαστικές σακούλες και εφόσον είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχουν σβήσει.

Η απόρριψη τέτοιου υλικού στους κάδους αποτελεί πράξη ασυνειδησίας αφενός λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς και αφετέρου λόγω καταστροφής τόσο των κάδων, όσο και της ίδιας της ανακύκλωσης, για την οποία έχουν φροντίσει συμπολίτες μας με ευαισθησία για το περιβάλλον.

Οι συνεχείς εκκλήσεις μας για τα θέματα αυτά καθιστούν όσους ενεργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο απόλυτα υπεύθυνους, αφού κανείς δεν δικαιούται πλέον να επικαλεστεί άγνοια.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω ενέργειες διώκονται ποινικά και επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας. 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ