Η εταιρεία «ΚΡΙΤΩΝ Ο.Ε.» αποτελείται από μία ομάδα πολιτικών, αρχιτεκτόνων, μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων και τοπογράφων μηχανικών καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε τομέα που αφορά τις υπηρεσίες μηχανικών.

Στα πλαίσια των Υψηλών Υπηρεσιών που προσφέρει  στο χώρο των τεχνικών μελετών, επιβλέψεων και κατασκευών, παρουσιάζει μια νέα πρόταση που είναι υπό κατασκευή.

Η εξοχική κατοικία σχεδιάστηκε με τρόπο προσαρμοσμένο στο έντονο ανάγλυφο της περιοχής, καθώς το οικόπεδο που βρίσκεται στο όριο του οικισμού, διαθέτει βραχώδες έδαφος και απότομη κλίση.

Για να επιτευχθεί η ανάβαση με αυτοκίνητο, τοποθετήθηκε ο χώρος στάθμευσης στο όριο του οικοπέδου και σε συνέχεια της δημοτικής οδού. Λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς, σχεδιάστηκε στην είσοδο μία κλίμακα προς το πρώτο επίπεδο, όπου βρίσκεται η πισίνα και το φυτεμένο δώμα πάνω από το χώρο στάθμευσης.

Στο επόμενο επίπεδο και μέχρι το πίσω όριο του οικοπέδου έχει χωροθετηθεί το κτήριο της κατοικίας με τη βεράντα έμπροσθεν αυτής.

Η κατοικία θα αποτελείται από δύο όγκους λειτουργικά συνενωμένους. Ο ισόγειος περιλαμβάνει το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα, ενώ ο διώροφος με τα 4 υπνοδωμάτια και τα λουτρά τους.

Ως υλικό της εξωτερικής τοιχοποιίας του κτηρίου και των τοιχίων του περιβάλλοντος χώρου επιλέχθηκε η πέτρα, ώστε να εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο του βουνού.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here