ΛΗΜΝΟΣ

Εγγραφές στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου! Έναρξη 24 Σεπτέμβρη!

post-img

Γιατί κάποιος να ξεκινήσει την κωπηλασία στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου;

Η σπουδαιότητα της κωπηλασίας.

Η κωπηλασία θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι σχεδόν οι εργοφυσιολόγοι, έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις της κωπηλατικής άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αποτελέσματα όλων των εργασιών που έχουν εκπονήσει, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό διάστημα.Είναι ένα από τα λίγα εάν όχι το μοναδικό άθλημα που η ομαδικότητα υπερτερεί της ατομικότητας. Σε μία οκτάκωπο π.χ. δεν υπάρχει διακριθείς όπως σε άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, ποδόσφαιρο). Στην κωπηλασία η βάρκα ή κερδίζει ή χάνει χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Θετικά ή αρνητικά!

Φυσική κατάσταση
Τι είναι όμως η φυσική κατάσταση; Ουσιαστικά πρόκειται για το συνδυασμό τριών ικανοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού, την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία. Η καλή φυσική κατάσταση επέρχεται μόνο με την καλή λειτουργία και των τριών ικανοτήτων.

Πόσο πλήρη γυμναστική προσφέρει η κωπηλασία;
Σχεδόν όλα τα είδη γυμναστικής επηρεάζουν μεμονωμένες μυϊκές ομάδες αφήνοντας αγύμναστες όλες τις άλλες. Κάνοντας κωπηλασία σημαίνει ότι ενεργοποιούμε ταυτόχρονα όλους τους μυς μας. Σε κάθε κωπηλατικό κύκλο (κουπιά) έχουμε κίνηση από τα πόδια, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Με τον τρόπο αυτό η επιβάρυνση που δημιουργείται είναι η μέγιστη δυνατή, έχοντας έτσι την καλύτερη επίδραση στην αντοχή μας. Τα αποτελέσματα έρχονται αρκετά γρήγορα σε όλο το σώμα μας.

Είναι για όλες τις ηλικίες;
Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν την κωπηλασία σαν κύρια εκγύμναση των φοιτητών. Η κωπηλατική άσκηση χρησιμοποιείται σαν βασική άσκηση αποκατάστασης από αθλητικούς τραυματισμούς άλλων αθλημάτων.

Πόσο ασφαλής άσκηση είναι η κωπηλασία;
Η κωπηλασία θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι ένα είδος άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής του.

Η ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου
Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά του νησιού μας, συνδυάζοντας την άσκηση με το παιχνίδι, καθώς και το εξαιρετικά φιλικό κλίμα με την πειθαρχία. Μυϊκή δύναμη, πάθος και αγάπη για το υγρό στοιχείο είναι τα κύρια συστατικά που χρειάζεται κάποιος  για να ασχοληθεί με το άθλημα της κωπηλασίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωση τόσο της σωματικής αλλά και της ψυχικής τους υγείας. Παιδιά ηλικιών από 8 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να εγγραφούν στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου και να γνωρίσουν το άθλημα ίσως με τις περισσότερες Ολυμπιακές διακρίσεις, από κάθε άλλο στη χώρα μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, με τα 32 χρόνια παράδοσης που έχει, αποτελεί εγγύηση για τους μικρούς αθλητές, για ένα μέλλον με υποσχέσεις μεγάλων επιτυχιών. Οι εκατοντάδες νέων που έχουν αθληθεί στον Ν.Ο.Λ. όλες αυτές τις δεκαετίες, μπορούν να το πιστοποιήσουν. Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου, κ. Δικράνης Κώστας καθώς και ο έφορος του τμήματος, κ. Πυρομάγλου Χρήστος, παρευρίσκονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου (Ακτη Κουντουριώτη 3, Ρωμαίικος Γυαλός) από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00μ.μ. Και απο τις 16:00μμ έως  και τις 20:00μμ

Οι νέοι αθλητές, πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Ομίλου καθώς και καταξιωμένων και διακεκριμένων αθλητών, οι οποίοι  θα μοιραστούν  τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους πάνω στην κωπηλασία, θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει:
• Γενική ενημέρωση περί των ευεργετημάτων του αθλήματος
• Πρακτική εκμάθηση στο κλειστό, υπερσυγχρονο γυμναστήριο και στα κωπηλατοεργόμετρα του γυμναστηρίου
• Πρακτική εξάσκηση στο νερό μαζί με έμπειρους αθλητές-πρωταθλητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου.

Προϋπόθεση για την εγγραφή στην ακαδημία, είναι η γνώση κολύμβησης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:
Δικράνης Κώστας, προπονητής ΝΟΛ:

6970237438
Πυρομάγλου  Χρήστος, έφορος ΝΟΛ: 6974071436

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!