Στο πλαίσιο του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, διοργανώνει μία εκδήλωση με άρωμα και γεύση Λήμνου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου ‘Ευωχία Λήμνου’ της Σόφης Χαψή, η οποία στρώνει στο βιβλίο της τραπέζι μοσχοβολιστό από τη γενέτειρά της, τη Λήμνο, τη Δευτέρα στις 9/8/2021  και ώρα 20:15 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας Λήμνου.

Στην εκδήλωση ανάδειξης των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, στο στρωμένο τραπέζι της Σόφης Χαψή, συμμετέχουν ομιλητές και μουσικοί οι οποίοι δίνουν το δικό τους στίγμα σε αυτό το γευστικό ταξίδι.

Ομιλητές:

Βρακατσέλη Σοφία – Φιλόλογος

Γείτονας Ελευθέριος – Εκπαιδευτικός, Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα

Δρίνης Ιωάννης – Προϊστάμενος του Τμήματος  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού

Τσιμουρής Γεώργιος – Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τον Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί) και το Δημήτρη Μαυράκη (λαούτο) ενώ η Σόφη, προσφέρει στους φιλοξενούμενούς της εδέσματα από το μπουφέ της ‘Ευωχίας’.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού- Αθλητισμού Δήμου Λήμνου. Χορηγοί είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου,  το Κτήμα Φιλία Εστί, η Φρουταγορά Λήμνου Ε.Γ.Γαροφαλλίδης και η Μεταφορική Ήφαιστος.

 

Για το Δ.Σ. του ΛτΕ Λήμνου

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here