Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων μεταλυκειακού έτους Μαθητείας

Ο ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) ανακοίνωσε τη διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης 1ης περιόδου 2021 των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), ώστε να οδηγηθούν  στη λήψη Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 5 με βάση  το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Ως Εξεταστικό Κέντρο Πιστοποίησης στη Λήμνο ορίσθηκε το ΕΠΑ.Λ. Μούδρου, δίνοντας τη δυνατότητα σε 29 απόφοιτους (πολίτες και στρατιώτες), να εξετασθούν χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν εκτός νησιού και άρα να επιβαρυνθούν οικονομικά με έξοδα μεταφοράς και διαμονής σε άλλο μέρος.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης  θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Λυκείου Μούδρου.

Περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος σε αντιστοιχία με τα προγράμματα σπουδών της κάθε ειδικότητας.

Οι ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης στο ΕΠΑ.Λ. Μούδρου είναι οι παρακάτω:

17/7/2021
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
18/7/2021
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Το γεγονός αυτό  είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τόπο μας, εφόσον δίνει την ευκαιρία σε νέα άτομα με την πιστοποίηση,  να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα κάνοντάς τα  ισότιμα με τα αντίστοιχα των ΙΕΚ (φοίτηση 4 εξαμήνων),  αλλά και πριμοδοτώντας τους με 150 μόρια σε επικείμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Αξίζει, λοιπόν, στον καινοτόμο  θεσμό της Μαθητείας να υποστηριχθεί και να προωθηθεί σθεναρά  από εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) για να συνεχιστεί να δίνεται η  ευκαιρία στα παιδιά της ακριτικής Λήμνου  να  καταρτίζονται και να ενεργοποιούνται επαγγελματικά στον τόπο τους!!!

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), θα διεξαχθούν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID – 19.

 

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου

ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ