Το Γυμνάσιο Μούδρου συμμετέχοντας για τέταρτη φορά στο διαγωνισμό CΙΝΕμάθεια 2020-2021, ένα διανησιωτικό δίκτυο μαθητικής κινηματογραφικής δημιουργίας, διακρίθηκε  ανάμεσα σε 30 άλλες ταινίες και απέσπασε:

 

  • 3ο Βραβείο αφίσας για την ταινία «Λήμνος η φιλτάτη των γαιών»
  • Βραβείο αφίσας ειδικής θεματικής για τα 200 χρόνια από το 1821 για την ταινία «Η Μαρούλα της Λήμνου»
  • Ειδική διάκριση τεκμηρίωσης για την ταινία «Λήμνος, η φιλτάτη των γαιών»
  • Ειδική διάκριση για την παρουσίαση μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας αγωνιστικής μορφής της τοπικής ιστορίας για την ταινία «Η Μαρούλα της Λήμνου»

 

Για την ταινία «Λήμνος, η φιλτάτη των γαιών» δούλεψαν οι εκπαιδευτικοί: Κυριακός Ζαννής και Παπαπαναγιώτου Μαρία και οι μαθητές: Bαρίτης Μαρκος, Κράλεβ Χρηστος, Λεβογιάννης-Ερημάκης Γιώρης, Μαλακού Δεσποινα, Μανωλέρης Παναγιώτης, Μαυρολάμπαδος Γιώργος, Μπατσούλη Μελίνα, Πινάκη Θεοδώρα, Σλαμπάκη Γεωργία, Ταρσή Ραφαηλία, Τέλλιος Σωτήρης,  Τσιμπουκάκη Δεσποινα, Χασάπη Δέσποινα, Ψαρρής Αγοραστός.

Για την ταινία «Η Μαρούλα της Λήμνου» δούλεψαν οι εκπαιδευτικοί: Παπαπαναγιώτου Μαρία και Ναβροζίδου Ρουδάμα και οι μαθητές: Αφιώνη Στέλλα, Κωνστάντιου Ανδριάνα, Μανωλέρης Αντώνης, Πινάκη Θεοδώρα.

Μέσα σε εποχές πανδημίας και αποστασιοποίησης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανή τη δημιουργία και να δώσουν διέξοδο στην έκφραση προβάλλοντας παράλληλα τον τόπο τους, διατηρώντας την ιστορική μνήμη και παντρεύοντας τις τέχνες.

 

Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική συγγραφέα κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου που μας εμπιστεύτηκε το κείμενό της από το βιβλίο της «Η Μαρούλα της Λήμνου». Ευχαριστούμε, επίσης, τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Χίου και την υπεύθυνο του Φεστιβάλ CINEμάθεια κ. Στέλλα Τσιροπινά για την ενίσχυσή της σε όλες τις φάσεις, τα εξαιρετικά σεμινάρια που παρακολουθήσαμε και την προσπάθειά της να διατηρήσει ζωντανό αυτόν τον δημιουργικό καλλιτεχνικό θεσμό, παρόλες τις δυσκολίες των δύο τελευταίων χρόνων.  Τέλος, συγχαίρουμε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για τις εξαιρετικές παραγωγές του και τις διακρίσεις του.

 

Σας παραθέτουμε τα links στα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε της ταινίες μας

 

«Λήμνος η φιλτάτη των γαιών»

«Η Μαρούλα της Λήμνου»

Η Διευθύντρια

 

Παπαπαναγιώτου Μαρία

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ